Välj en sida

Meridianmassagen som förändrade allt

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

juni 25, 2022

Har du hört talas om energibanemassage, eller meridianmassage som det också heter? Fram till för någon vecka sedan hade jag aldrig hört talas om energibanemassage. Men olika synkronisiteter ledde mig in på att testa den här typen av massage och jag kan säga en sak – jag är helt blown away. Själva meridianmassagen känns ungefär som en klassisk massage. Men sessionen innehöll även tryck på olika punkter på kroppen. Och vad som tog andan ur mig var det här:

Energibanemassage = läkningsprocess

Energibanemassagen avslutades med olika tryck och strykningar på fötterna. Kvinnan som utförde meridianmassagen tryckte till på en punkt mellan tårna och frågade mig om det gjorde ont. Och visst gjorde det ont, just den punkten ömmade rejält. Och då berättade hon att punkten hon tryckte på var kopplad till ett organ i kroppen. Hon berättade vidare att just det organet var kopplad till en specifik känsla. När hon uttalade känslan var det precis som att hon tryckte på en knapp inom mig. Tårar började strömma ner för mitt ansikte och en enorm frigörelse av känslor flödade ur mig. Utan att tänka började jag prata och öppna upp mig om min erfarenhet runt den känslan hon hade nämnt. Som att hon triggat igång en läkningsprocess som legat på lur under lång tid inom mig. Aldrig förut har det känts så naturligt att öppna upp mig för en främmande människa och berätta om sår som legat så djupt rotade att jag inte ens visste vart de hade sin början. Orden bara rann ur mig i takt med rännilarna av tårar som flödade. Det gjorde så ont och var så befriande på samma gång. Jag vet inte vad hon hjälpte mig att börja läka där och då. Men jag vet ATT hon bidrog till att sätta igång någon form av läkningsprocess. Och jag är så tacksam att jag följde synkronisiteterna till hennes utförande av energibanesmassage. 

Efter meridianmassagen har jag känt mig mer lugn och balanserad. Jag har haft stunder som varit oerhört känslosamma. Nära till tårar. Senast igår kväll lät jag tårarna falla fritt. Utan att ifrågasätta. Utan att sätta en etikett på dem. Bara för den faktiska frigörelsen av känslor. Att gråta är också ett sätt att frigöra stresshormonet kortisol vilket gör dig mer avslappnad. 

En man som gråter kopplad till gråten som frigjordes under meridianmassagen

Meridianmassagen öppnade upp

Många av oss har under livet blivit programmerade att tro att gråt är något dåligt. Att gråt betyder svaghet. Något att skämmas för. Något att hålla emot, till vilket pris. ”Att gråta är bara för veklingar”. Oavsett om det handlar om fysisk eller psykisk smärta har många av oss blivit matade med tron om att det bara är lipsillar som gråter “för allting”. Men inget kunde vara mer fel. Att gråta är endast ett sätt att uttrycka en känsla. En frigörelse. Likväl som att vi kan skratta när vi känner känslan av lycka. Ett skratt som frigör känslan av lycka. Att säga att gråten är till för de svaga är lika sant som att säga att skrattet är till för alla som är spritt språngande galna. Det är helt orimligt. Och det är därför det är så viktigt att börja ifrågasätta det vi tror på. Varför vi tror som vi gör. Vi har alla så många inprogrammerade, ärvda sanningar inom oss. Om livet, känslor, tankar, människor vi möter på vår resa genom livet. Om allt. Men hur ofta utvärderar du dina sanningar? Hur ofta frågar du dig själv varför du tycker och tror på ett visst sätt? Måste din sanning vara rätt och andras sanningar vara fel? Varför är det så? Du vet väl om att du väljer dina egna sanningar? Och att det är dina sanningar som formar den verklighet du lever i. Välj dina sanningar varsamt och låt inte din tro stanna vid vad andra har sagt till dig att tro på. Tänk om andra sanningar skulle kunna skapa en ny verklighet för dig?

En lapp med texten truth eftersom energibanemassagen öppnade upp för tankar om olika sanningar jag bär på.

Under studierna har jag fått bita ihop rejält. Det har inte alltid funnits utrymme för att känna efter. Jag har kört på och kraschat om vartannat under åren som jag har pluggat. Att satsa på karriären var en självuppoffring jag valde att göra, och hade jag på förväg vetat hur resan skulle ha sett ut så hade jag aldrig gjort den. MEN nu när resan är gjord och manifestationerna slår in en efter en, så ångrar jag inte något för en enda sekund. Målet sista månaderna var att verkligen satsa på mig själv och mitt välmående efter examen. (Jag vet, oklokt val att låta något gå före mitt eget välmående, lesson learned). En massage kändes som en bra början. Och det var den här vägen jag leddes till att lyssna in mina känslor mer. När jag lät synkronisiteterna leda mig till en energibanemassage. En session av fullkomlig frigörelse som veckorna senare fortfarande påverkar mig på alla plan. 

Tacksam för alla möjligheter som kommer till mig. För alla fantastiska människor jag möter. För modet att våga trotsa rädslor och följa med i flowet. Nu är jag redo att blomma ut.

Tack för att du läste. Massa kärlek ❤️ Mary

Se vår senaste Youtube-video här:

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Barfotapromenad

Regnet öste ner utanför fönstret från en grå och dyster himmel. “Men det är sommarregn” tänkte jag. Det är ju faktiskt...

Jag gråter inte bara i regnet

Att befinna sig på en mörk plats kan ge en djupa insikter. Jag började veckan med att tappa andan. Känslostormen...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning