Välj en sida

Apropå livet

Nymåneritual

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

mars 9, 2022

Hey you 🥰 Hur mår du mitt i oroligheterna som utspelar sig och som vi blir överösta med dygnet runt i media? Jag skulle ljuga om jag sa att det som sker i omvärlden inte påverkar mig. Vidriga krig och orättvisor pågår ständigt i vår värld och det är fruktansvärt. Just för att jag är en känslig person så har jag för många år sen slutat att konsumera de sedvanliga nyheterna. Alla hemskheter som vi ständigt blir överösta med snor massor av energi som jag hellre vill lägga på att sprida ljus i världen. Det handlar inte om att blunda för vad som sker. Det handlar om att ta hand om min energi och att lägga mitt fokus på det jag vill ska växa i världen. Men nu sker allt så nära. Det har även uttalats hot mot landet där jag bor och där mina barn växer upp. Ingen vet riktigt vad som kommer att hända och därför behöver jag hålla mig uppdaterad om läget. Och jag kan säga att det vissa dagar är en kamp för att inte dras med i katastroftänk och rädsla. Det är så skönt att ha en härlig, frågvis och envis (snart) 5-åring här hemma som hjälper mig att stanna i nuet. 

Framtiden?

Jag tar snart examen och har börjat slänga ut lite trådar till olika företag. Nu när jag har mer specialiserad kompetens efter utbildningen kan jag vara selektiv på ett nytt sätt i jobbsökandet. Vilket känns så bra! Att kunna söka en anställning som är mer anpassad efter vad jag drivs av och tycker är kul. Det känns så spännande men också lite läskigt, för jag vet inte hur framtiden ser ut! Just nu söker jag jobb oberoende av vart i landet arbetsplatsen ligger. Jag är öppen för nya möjligheter och har inget emot att flytta till en ny stad om jag hittar drömjobbet. Helst till ett nytt land om jag verkligen tillåter mig att drömma. På sikt önskar jag kunna driva min egen business på fulltid, men jag vill börja sakta men säkert. Det går inte att chansa när jag är själv med att försörja två barn. Just nu befinner jag mig på LIA hos ett mysigt företag som jag kommer att berätta mer om längre fram.

Jag började arbetsveckan med att ta en härlig latte på ett café där jag kunde sitta och jobba i en mysig miljö. På förmiddagen är atmosfären helt perfekt på många caféer. Alldeles lugnt och stilla med vagt, brummande kaffemaskiner som bakgrundsmusik och den konstanta doften av härligt, nybryggt kaffe. Svårslagen arbetsmiljö.

En ljuvlig favoritlatte hittar du på Espresso house – beställ en koffeinfri vaniljlatte med kokosmjölk à la Mary. Farligt gott!

Nymåneritual
Nymåneritual

Att grunda sig

Just i den här perioden känner jag ett jättebehov efter att grunda mig. Och att röra på mig. Det blir härliga rundor i skogen och mycket breath work. Att sitta med ryggen mot en trädstam och titta på Keeyan som stampar sönder is som bildats på vattenpölar är ren och skär harmoni. Att inte tänka på något alls. Bara njuta av att se hans glädje i något så alldagligt som is på en vattenpöl. Det är så vackert. Varje kväll tänder jag ett ljus och mediterar innan läggdags. Igår lyxade jag även till det med ett härligt fotbad i en hink fylld med rykande hett vatten tillsammans med epsomsalt. Jag tittade på ett avsnitt av “A world of Calm” som finns på HBO Max. Så avkopplande! Se trailern här https://www.youtube.com/watch?v=5nVACafZAjw 

Nymåneritual
Nymåneritual

Jag fick hem produkter som jag beställt från jordklok.se. Jag har velat testa en ny schampo-bar eftersom jag upplever att mitt hår blir väldigt torrt av aleppotvålen som jag vanligtvis använder. Lite härliga oljor och en ny tvål till kroppen. Jag är så glad och tacksam att ha kommit in på den här vägen att minska gifter och kemikalier i mitt och barnens liv. Allt är inte perfekt, men jag har kommit en bit på vägen och lär mig nya saker hela tiden.

Nymåneritual

Jag brukar inte skriva så mycket alldagliga inlägg, men det kändes trevligt att göra det. Så det blir troligen fler sådana inlägg framöver. Känns bra att inte bara vara djup! Det finns många nyanser av Mary 😘

Ta hand om dig så hörs vi snart igen 🥰 Tack för att du läste ❤️

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning