Välj en sida

Så kan Merkurius retrograd påverka dig

Merkurius retrograd påverkan 2022

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

januari 16, 2022

Vad betyder Merkurius retrograd egentligen? Vad händer när Merkurius vänder retrograd? Är det bara skrock man hör andra prata om? Eller har Merkurius retrograd en påverkan på livet vi lever? Låt oss ta reda på det i det här blogginlägget! Här är allt du behöver veta om Merkurius retrograd 2022.

Du kommer att få läsa om

 • Vad Merkurius retrograd betyder ur ett astrologiskt perspektiv
 • Hur Merkurius retrograd kan påverka dig i ditt liv
 • Vad som är speciellt just med Merkurius retrograd
Merkurius retrograd påverkan 2022

Vad betyder Merkurius retrograd?

När Merkurius går retrograd tycks planeten röra sig bakåt. I själva verket är det bara en synvilla som kan uppstå beroende på hur planeternas omloppsbanor ligger i förhållande till varandra. Alla planeter går in i retrograda perioder, vissa oftare än andra. Merkurius är en planet som har en kortare omloppsbana och därför går den retrograd oftare än andra planeter. Merkurius går retrograd tre till fyra gånger per år. I jämförelse med jorden som tar 365 dagar på sig att färdas ett varv runt solen så tar det bara 88 dagar för Merkurius. 

Så påverkas vi av Merkurius retrograd

Inom astrologin står Merkurius för kommunikation, teknik, underhållning och sociala samspel. När Merkurius går retrograd beskrivs det inom astrologin som att de egenskaper planeten står för börjar krångla i våra liv. När det gäller Merkurius är det framförallt kommunikation och teknik man tänker på som är de områden som kan börja krångla. Nedan följer några exempel på vilka uttryck Merkurius retrograd kan ge i ditt liv:

 1. Tekniska problem

Du har stressat med att skriva klart din inlämning och ska äntligen skicka in den. Deadline är om 15 minuter och poff – datorn hänger sig. Du lyckas starta om datorn men i all hast välter du ut kaffet över tangentbordet så nu fungerar inte det heller. Well hello Mercury retrograde – we love to hate you!

 1. Inställda resor

Inställda bussar, försenade tåg, flygförseningar på grund av tekniska problem – you name it. Inställda eller försenade resor är vanligt förekommande under Merkurius retrograd. 

 1. Missförstånd

Planeten Merkurius står för kommunikation och under Merkurius retrograd finns det stor risk för att det uppstår missförstånd i kommunikationen. Se till att vara extra tydlig i din kommunikation och stäm av så att du och den du pratar med har uppfattat samma sak. 

 1. Ex dyker upp från ingenstans

När Merkurius går retrograd är det vanligt att gamla ex hör av sig från ingenstans. Eller att du stöter på exet trots att ni lyckats att inte möta varandra under de senaste fem åren. 

Under Merkurius retrograd tenderar vi att inte vara fullt så logiska. Om det beror på att sömnen även kan rubbas under Merkurius retrograd eller inte är en obesvarad fråga. Men vi har större benägenhet att göra impulsköp och att vi har svårt att lägga saker och ting på minnet. Jag har ingen vetenskaplig studie att härleda de här påståendena till. Men var uppmärksam på dig själv under Merkurius retrograd och bestäm själv i hur hög grad de stämmer in på ditt liv 😘

FUN FACT – Minns du i oktober 2021 när Instagram och Facebook låg nere i över sex timmar. Om det var under Merkurius retrograd? Det kan de ge dig f*n på att det var 😆

Merkurius retrograd påverkan 2022

Hur ska man hantera Merkurius retrograd?

Ur ett astrologiskt perspektiv har Merkurius påverkan på framförallt teknik och kommunikation. Så det du kan tänka på när Merkurius går retrograd är att ha överseende med att de bitarna kan strula. Var extra noga när du gör bokningar eller skickar viktiga mejl. Läs gärna igenom en extra gång eller be någon annan ge ett hjälpande öga. Du kommer långt på att se till att ha utrymme för förseningar och vara lite extra ödmjuk inför missförstånd. 

De tre faserna av Merkurius retrograd

“Vänta lite nu! Tre faser av Merkurius retrograd?” – utbrister du panikslagen! Lugn, jag ska förklara närmare för dig och vad det innebär med tre faser under Merkurius retrograd. Varje gång Merkurius går retrograd finns det en skuggperiod i anslutning till retrograden. Den andra fasen är själva retrograden och den tredje fasen är skuggperioden efter retrograden. 

 • Första fasten – skuggperioden före retrograden
  Tiden direkt innan Merkurius vänder retrograd passerar planeten över den grad där den tillslut kommer att vända framåt. Det bästa du kan göra under den här fasen är att vara extra tydlig. Var vaksam på eventuella missförstånd som sker.
 • Andra fasen – själva retrograden som vi har pratat om i det här inlägget
 • Tredje fasen – skuggperioden efter retrograden
  Under den här fasen reser planeten framåt från den grad där den vände direkt igen, till graden där den gick retrograd. Nu kan det som tidigare känts trögt och krångligt börja kännas lättare för var dag som går. Om du har tagit beslut under själva retrograden bör du nu dubbelkolla om de besluten fortfarande känns rätt för dig. 
Merkurius retrograd påverkan 2022

När går Merkurius retrograd under 2022?

Här är de datum du kan lägga på minnet för att veta när Merkurius går retrograd under 2022:

 • 14 januari till 3 februari (skuggperiod före startar 29 december 2021 och skuggperiod efter slutar 23 februari)
 • 10 maj till 2 juni (skuggperiod före startar 25 april och skuggperiod efter slutar 18 juni)
 • 9 september till 2 oktober (skuggperiod före startar 22 augusti och skuggperiod efter slutar 16 oktober)
 • 29 december till 18 januari 2023 (skuggperiod före startar 12 december och skuggperiod efter slutar 23 februari 2023)

Tack för att du läste! Dela gärna vidare inlägget så att fler kan lära sig om Merkurius retrograd och hur det kan påverka oss i våra liv.

Love Mary 🤍

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Nymåneritual i jungfruns tecken

Ikväll är det dags för en efterlängtad nymåneritual! Nymånen infaller i jungfruns tecken idag den 7 september och det...

Kontroversiella tankar om Gud!

Tror du att det finns någon form av högre varande som vägleder dig genom livet? En del kallar den här kraften för Gud....

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning