Välj en sida

Att våga kasta sig ut – tjugotjugotvå jag älskar dig

mary davidsson blogg - en bild på en flamingo

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

januari 10, 2022

Tjugotjugotvå. Hur känns det för dig att ha äntrat det nya året? Har de första veckorna startat på topp? Eller har du haft en seg start på 2022? Någon tänker på ett nytt år som “just another year” medan andra redan tiden innan nyårsafton är supertaggade på det nya året som komma skall. (That´s me!) Man utvärderar, analyserar, sätter nya mål. Särskilt om man driver ett företag av något slag, då utvärderar man det gångna året och sätter ofta ett eller flera större mål inför kommande år, indelat i kvartal eller liknande. Men vem har sagt att man inte kan göra det för sig själv i sitt privatliv? Jag tycker att det är genialiskt. Med uppsatta mål för träning, hälsa, karriär och familjeliv där man skapar en vision om vart man vill vara om ett år. Delar in det i delmål och poff – ditt liv har blivit ditt mission. 

Att kunna sätta långsiktiga mål är A och O för att förverkliga sig själv. Och för att kunna nå de långsiktiga målen behöver man kunna sätta bra delmål som får en att röra sig mot målet. Jag brukar föreställa mig själv i den versionen av mitt liv som jag önskar åstadkomma om ett år. Sedan ser jag över vart jag är idag och vilka steg jag behöver ta under kommande år för att nå min vision. Close the gap between the old and the new. 

Stop dreaming about your bucket list and start living it.
– Annette White

Jag har insett att jag är otroligt bra på att drömma stort. Eller det har jag egentligen alltid vetat. Jag räds inte för mina drömmar och jag räds inte för att testa mig fram även om ingen annan förstår. Även om andra höjer på ögonbrynen och undrar vad som flugit i mig när jag startar upp ett nytt projekt. “Hej hej på dig. Jag är mitt uppe i att testa mig fram i livet vad det är jag trivs med och tycker är kul.” Hur ska man annars veta vad man drivs av och vad hjärtat slår lite extra för om man aldrig provar nya saker? 

Det som driver mig

Att se dum ut eller velig ut i andras ögon, ja, det hör liksom till. Den där utforskande sidan hos mig är det många som inte riktigt förstår. Och kanske är det inte helt lätt att greppa vad alla idéer handlar om. Det är bara en drift inom mig som är så himla naturlig, viljan att upptäcka och utforska. En hunger efter kunskap och en nyfikenhet på livet. Många jag möter verkar tycka att det är mer normalt att finna sig i en halvbra livsstil än att pröva vingarna. Medan jag inte kan förstå hur man kan vilja dö nyfiken!? Jag menar, det finns ju så mycket att upptäcka i den här världen! Varför stanna i en version av sig själv som man egentligen inte trivs i? Olika människor, olika perspektiv så klart. Men det här är faktiskt en av mina favoritsidor hos mig själv. Att jag inte är rädd för förändring och vågar testa mig fram och faktiskt vågar börja med projekt fast att jag oftast knappt vet vad det är jag pysslar med. Det är det som är halva äventyret. Att ta reda på och lära sig på vägen. Det gör att livet känns lite mer som ett äventyr. I alla fall om du frågar mig ✌️😍

En frisk paus

Jag har varit borta ett tag som du kanske har märkt. Det enda jag kan säga om de senaste månaderna är att det har varit en enormt transformativ period. Transformationen är fortfarande pågående just nu, men jag känner att jag har landat något vilket gör att jag kan lägga mitt fokus på min hobby. Att ta ett break från skrivandet var aldrig en plan utan det bara skedde och blev ett beslut jag fattade på vägen. Det är svårt att inspirera när man är mitt uppe i något i sig själv . Jag skulle vilja kalla de senaste månaderna för en enorm utrensning. Situationer som uppstått  har hjälpt mig att fatta beslut som jag aldrig trodde att jag skulle fatta men som i slutändan har fått mig att känna mig starkare och må bättre. Det svåraste som finns är att bryta mönster i personliga relationer men det finns nog knappt något som är mer transformativt. Som ger en mer utvecklingsmöjligheter. 

För kanske första gången i mitt liv har jag gått igenom en oerhört intensiv period utan att det har inneburit att jag tappat fotfästet. Jag har inte känt mig deprimerad eller mått kasst även om jag varit lite nere. Men det är också första gången i mitt liv som jag verkligen har lyssnat in mig själv ordentligt. Vad behöver jag just nu, där jag är och i det som sker? 

Ingen måste någonting alls

2021 har lärt mig, mer än något annat, att man kan älska en människa från djupet av sitt hjärta trots att relationen gör mer skada än nytta. Jag har lärt mig att jag inte måste hålla liv i kontakter som egentligen inte får mig att må bra. Det finns ingenting jag måste. Jag måste absolut ingenting. Andra måste heller ingenting. Jag kan inte kräva något av någon annan. Alla har sin tid att utvecklas i den riktning de ska utvecklas. Och jag har min. Det innebär ibland att ens vägar skiljs åt, men vem har sagt att det behöver vara något dåligt? När det skapas utrymme finns det möjlighet för nytt att växa fram. En del saker behöver man låta få bli så som de ska bli utan att man är där och styr och kontrollerar. 

If you don’t have any shadow, you are not in the light.
-Unknown

2021 har också visat mig mina skuggsidor. Det har tagit enorm energi att se på, lyssna på och kännas vid de här skuggorna. Men jag har inte varit rädd. Inte dömt mig själv eller skyggat undan. Det finns en helt annan öppenhet hos mig än vad det tidigare har gjort. En öppenhet som inkluderar i stället för att exkludera. Som inte vill gömma eller rymma. Och även om skuggarbetet är väldigt krävande så finns det inget arbete jag gjort med mig själv som har varit mer givande. Det är som att något klickar till inom mig när jag har förstått eller accepterat något hos mig själv på ett djupare plan. Svårt att förklara känslan men den som har upplevt det vet precis vad jag pratar om. 

Att arbeta med sina skuggor kan lätt kännas intensivt och det kräver fokus och energi. Men det är så befriande att gräva lite djupare i varför man agerar eller tänker på ett visst sätt. Eller att lyssna på sina tankar – bara det arbetet är så otroligt intressant och ibland kan man bli riktigt förvånad över vad det är för tankar som man tidigare har låtit springa runt obemärkt. Där kan man hitta den dömande, offret, den allsmäktige, den sluge och många fler ansikten. De här ansiktena är ofta taktiker, sätt att agera och tänka som vi har etablerat i olika situationer som vi har varit med om som barn. De här taktikerna styr våra liv mer eller mindre. De är vårt undermedvetna. Medvetenhet är nyckeln till all utveckling. Att bli medveten om när du tycker synd om dig själv och klandrar andra för hur du mår. Att förstå när du tror dig vara allsmäktig och dömer andra för att de inte förstår eller vet lika bra som du anser dig själv veta. Alla de här beteendena har en historia, det finns en eller flera anledningar till att du har dragit på dig ett visst sätt att tänka eller agera på. När du lär dig om dina skuggsidor, det är då du lär känna dig själv på djupet. 

Vem jag är och vem jag vill vara

I år vill jag lära känna mig själv på ett ännu djupare plan och vara ännu mer orädd. Jag vill våga ännu mer, satsa ännu mer. Bryta ny mark, utvecklas och upptäcka. Jag vill inspirera och inspireras. Se nya saker, lyssna på andras berättelser. År 2022 är året då jag ska tillåta mig själv ännu mer än någonsin att testa de idéer som kommer till mig. Jag ska låta min intuition styra mig och vara mer öppen för att följa den väg som jag känner att jag ska vandra. Det blir ett spännande och utvecklande år – det är jag säker på! Hur har du tänkt fylla det här nya året? Berätta gärna i kommentarerna 🤗

Kul att du läste, vi ses snart igen 🥰 Ta hand om dig så länge! Love Mary

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Apropå livet

Hey you 🥰 Hur mår du mitt i oroligheterna som utspelar sig och som vi blir överösta med dygnet runt i media? Jag...

Februaritankar

Hej underbaring! Hur har du det? Vårfåglarna har börjat sjunga och snön är bortsmält på sina håll i landet. Tänk om...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning