Välj en sida

Nymåneritual i jungfruns tecken

Så gör du en nymåneritual i jungruns tecken

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

september 7, 2021

Ikväll är det dags för en efterlängtad nymåneritual! Nymånen infaller i jungfruns tecken idag den 7 september och det är den perfekta nymånen för att så ett frö till att förändra dina dagliga vanor. Att skapa hållbara livsstilsförändringar. Vad är det du har känt att du behöver förändra i ditt liv? Vad är det du har skjutit på alldeles för länge nu? Är det inte dags att ta tag i det där som du vet kommer att skapa bra förutsättningar för dig i ditt liv? Vid den här nymånen har du helt rätt energier med dig för att kunna manifestera de förändringar som du behöver göra för att leva mer i linje med det liv du önskar leva. Här kan du läsa om hur du gör en nymåneritual.

Så gör du en nymåneritual i jungruns tecken

En nymåneritual kan hjälpa dig att verkligen ta steget och bestämma dig för att göra den där förändringen som du innerst inne vet att du behöver göra. När du skapar en nymåneritual låter du ditt fokus vila på dina innersta behov. I en nymåneritual skapar du en stund för dig själv där du kan inviga ett löfte till dig själv. Fatta ett beslut. Bestämma dig för att ta det där första klivet. Varje resa börjar med ett enda första steg.

Oavsett hur läskigt det kan kännas så vet du i ditt inre att valet ligger i dina händer. Antingen stannar du kvar i din comfort zone och allt kommer att fortsätta som vanligt, mer eller mindre. Eller så tar du ett kliv utanför din comfort zone och kan börja ta kontroll över din tid. Ditt liv. Ditt välmående. Det första steget du behöver ta är att fatta ett beslut. “Nu gör jag det här.” Är det just den här nymåneritualen som kommer att bli ditt första steg på din nästa resa? Är det  just den här nymåneritualen som du kommer att minnas som startskottet när du uppfyllde det där målet som du så länge skjutit upp? 

Så gör du en nymåneritual i jungruns tecken

Att bli redo

Hur länge har du gått och väntat på att bli redo? Tänk efter en stund. Vad är det som behöver ske först innan du känner att du är redo? Var ärlig mot dig själv och lyssna till dina tankar som kommer upp när du ställer dig själv frågan: “Vad är det som måste ske innan jag är redo?” Det finns inga rätt och fel här. För en del kanske det handlar om ork. “När jag blir lite piggare, då ska jag ta tag i det där.” För andra kanske det handlar om tid. Då kan det låta så här: “Jag har inte tid just nu, det är för mycket annat. Men om ett tag, när det lugnar sig lite, då ska jag satsa allt!” Hur låter dina tankar? 

Anledningen till att du vill veta hur dina tankar låter är för att du ska lära känna dina begränsande tankar. Du behöver veta vad det är för tankar som hjälper dig att skjuta upp dina mål och drömmar. Låt säga att dina begränsande tankar säger åt dig att du inte har tid just nu. Det har låtit så här de senaste månaderna, kanske åren. Och tiden tycks aldrig vara rätt för att du ska ta det där första steget mot det du innerst inne vill och behöver. Du väntar på att bli redo. Och den väntan kan bli lång. Väldigt lång. Lika lång som resten av ditt liv vilket betyder att det bara blev ännu ett ouppfyllt mål. En bortkastad dröm. 

Så gör du en nymåneritual i jungruns tecken

Vet du, att när du säger att du inte har tid – jag tror dig! Och när du berättar att du inte har tillräckligt med ork och energi för att ta tag i det – jag tror dig! 100%, jag tror på dig när du säger att det är så. Men det är inte intressant. Det som är intressant är vad du gör åt saken? Hur du väljer att prioritera. Så klart att du inte har tid med ett till projekt om du har tusen andra bollar i luften. Det stavas P R I O R I T E R A min vän. Oavsett vad orsaken till din låga energi är så finns det (oftast) något du kan göra för att börja lite smått med att planera eller jobba mot din dröm. Att bygga sakta men säkert kommer att ta dig närmare ditt mål och dina drömmar än om du bara skjuter på det. 

Sanningen är den att du kommer troligen aldrig att känna dig redo. Du kommer förmodligen aldrig någonsin att vakna upp en dag och känna att “det här är dagen jag har väntat på i hela mitt liv!” Hemligheten till  att uppfylla dina drömmar och att nå dina mål är att börja innan du känner dig redo. Du behöver inte kunna allt från början. Att börja med något nytt innebär att man är nybörjare. Och som nybörjare kan du börja i vilken ände som helst och lära dig under resans gång.

Att vara lösningsorienterad

När du vill eller behöver få något gjort så hittar du en väg för att se till att det blir det. Du kanske behöver kasta om i schemat. Kanske be om hjälp med något. Eller så behöver du prioritera bort något. Samma sak gäller när du ska satsa på din dröm eller börja sträva efter att uppnå ett mål. Du behöver strukturera livet så att det finns tid, ork och utrymme för dig att göra det som behöver göras för att se till att ta dig dit du vill. Du behöver ta fram din inre doer och realist så att du verkligen kan få koll på vart din tid och energi tar vägen varje dag. Många gånger finns det möjligheter att skrapa ihop lite tid här och där. Kanske kan man få hjälp med något så att man spar på energin? Nu när du har lyssnat till hur dina begränsande tankar låter så vet du hur dina “problem” ser ut. Det positiva med det är att de allra flesta problem har minst en lösning. 

Så gör du en nymåneritual i jungruns tecken

Hur ska jag bli lösningsorienterad? Vet du hur mitt liv ser ut eller?

Jag vet att det kan kännas som att man drunknar i saker att göra. Att jag skriver att det (oftast) finns något du kan göra för att spara tid och energi kan trigga dig. Jag fattar att det kanske inte känns så lätt! Som ensamstående förälder till två barn på heltid – tro mig, jag fattar! Många av oss lever väldigt hektiska liv och det kan kännas som att det inte finns så mycket utrymme till något annat. Jag förstår dig, verkligen! Men det finns oftast något vi kan göra om vi vågar se bortanför våra begränsande tankar.

Något som har hjälpt mig är att se över vart min tid tar vägen. Jag tror att de flesta kan ha nytta av att ta en ärlig titt på vad det är som tar upp all tid varje dag. Jag hade för vana att stryka så gott som varenda plagg efter tvätten förut. Varenda liten body. Det tog ex antal timmar varje vecka och egentligen var det bara min inre perfektionist som bestämde att alla kläder skulle strykas innan de kunde vikas och läggas in i garderoben. Behöver verkligen alla plagg strykas? Jag kom tillslut fram till att göra slut med strykjärnet och vet du vad? Jag vande mig och gick vidare med livet. Och inget dåligt kom av det beslutet. På riktigt, ingenting dåligt alls. Snarare tvärtom. Om du ser över din tid – vilka måsten är det du tar dig an varje dag? Vad är det som äter upp din tid idag? Några exempel på tidsproblem och lösningar kan vara:

  • Matlagning – börja planera maten i förväg för minst en vecka åt gången och laga storkok en eller två dagar i veckan. Det sparar både tid och pengar. Soppor, grytor, gratänger – you name it! Det är så himla smidigt att laga mat för flera dagar framåt och tro mig när jag säger det – DET OM NÅGOT frigör så himla mycket tid! De dagar som det inte passar med storkok kan du satsa på att laga maträtter som går snabbt och smidigt som den här krämiga pastan till exempel (så god!).
  • Skärmtid – finns det något som äter upp tiden så är det att surfa på nätet och sociala medier. Handen på hjärtat, hur ser din skärmtid ut? Och vad tillför den i ditt liv mer än slukandet av tid? Vad är det du måste ha så himla mycket koll på hela tiden? Att ha koll tar tid. Väldigt mycket tid. Kanske kan du sätta en timer på 30 minuter per dag där du får “slösurfa”. Att begränsa tiden som du slösar bort kan hjälpa dig att använda resten av tiden till mer produktiva saker. Som att jobba mot att uppnå ditt mål till exempel! 😘
  • Hushållssysslor – de behöver göras och ofta blir de inte gjorda alls om det inte är DU som gör dem. Känner du igen det där? Om du lever i en samborelation så kanske det skulle hjälpa om du satte dig ner med din partner och berättade om varför du vill kunna frisätta mer tid. Och se över vad din partner kan bidra med. En stöttande partner kommer att vilja förstå och vilja se dig lyckas med det du önskar göra. Har du större barn som bor hemma så kan de börja hjälpa till mer hemma. De ska en dag flytta hemifrån och kommer bara ha hjälp av att få lära sig hushållssysslor. Kom överens om lämpliga sysslor och balansera det mot vecko- eller månadspengen så att de tjänar in pengar på att bidrar med att sköta hushållet. Bestäm vilka sysslor som förväntas utan att de får betalt för det till exempel att bädda sin säng och att städa sitt rum. Och att bestämma vad de kan tjäna till exempel 50 kronor extra på/månad. Som att dammsuga hela hemmet vid något eller några tillfällen per månad. Plocka i och ur diskmaskinen. Hänga upp och vika tvätt. 
  • Fritid och hobby – det här är så viktigt! Jag förstår om du inte vill tumma på tiden som du lägger på att umgås med vänner, prata i telefon med vänner, spela golf etc. Det är klart att du behöver avsätta tid för det du trivs med att göra och det du mår bra av att göra. Men du behöver också se över hur mycket av din tid du lägger på respektive aktivitet. Vad kan du ta lite tid från? Vad kan du multitaska med? Kan du umgås med vännerna samtidigt som du tar din dagliga promenad? Kan ni skippa fikan då och då och snackas vid över telefon så att du kan laga mat samtidigt? Tiden räcker inte till alltid och du behöver prioritera bort saker för att du ska kunna få tid över till att satsa på det du vill åstadkomma.
Så gör du en nymåneritual i jungruns tecken

In the end of the day handlar allt om hur viktig den där drömmen är för dig. Är den tillräckligt viktig så kommer du att se till att få tid till att börja uppfylla den. Tänk så här:

  • 30 min/dag = 3,5 h/vecka
  • 3,5 h/vecka = 14 h/månad
  • 14 h/månad = 168h/år

Jag tror att du nog kan hinna komma en bra bit på vägen mot att nå ditt mål om du lägger ner 168 timmar på att jobba mot det! Vad tror du?

Nymånen i jungfruns tecken

Denna nymåne i jungfruns tecken som infaller den 7 september inspirerar dig till att observera och analysera saker som hur din kost påverkar ditt humör och din energi. Hur dina tankar påverkar din kroppar och ditt känsloliv. Hur dina känslomässiga tillstånd påverkar din förmåga att hantera ditt dagliga liv på ett effektivt sätt.

Den här nymånen hjälper dig att kunna hitta vägar till att använda din tid, energi och dina resurser på ett mer effektivt sätt än vad du gör. Denna nymåne uppmuntrar dig att utforska möjligheter till att tillämpa kunskaper, färdigheter och kompetenser som du redan besitter för att kunna optimera och förbättra ditt dagliga liv. De större förändringarna du vill uppnå ligger i de små förändringarna du gör varje dag. Vilka små och konsekventa förändringar kan du börja med idag för att nå en mer tillfredsställande känsla av ditt vardagliga liv? Vilka små förändringar kan du göra för att din hälsa och ditt välbefinnande kan bli bättre och mer varaktigt? Vilka vardagliga vanor behöver du börja med för att de ska spegla det liv du önskar leva?

Så gör du en nymåneritual i jungruns tecken

För den som inte vet eller vill för mycket

Vet du inte vart du vill? Känner du dig vilsen i vad du borde prioritera? Eller är du som mig, som vill göra så himla mycket mer än vad tiden räcker till? Sitt ner tyst. Ta fem djupa andetag. Fokusera på inandningen och utandningen. Känn in i ditt inre och fråga “vad vill jag?”, ”vad behöver jag?” eller “visa mig vad jag behöver göra för att ta mig vidare”. Känn att du är redo för förändring. Be om hjälp och stöd. 

Hoppas att det här blogginlägget kan ge dig lite luft under dina vingar så att du kan ta det där beslutet. Det där första steget till att börja satsa på vad det är du innerst inne känner är rätt för dig. Låt den här nymånen hjälpa dig att omvandla ditt liv genom mer hälsosamma och produktiva, dagliga vanor. Tack för att du läste!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för mer inspiration ❤️

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning