Välj en sida

Vår härliga sommar och tips på en helt galen lekplats!

Lekplats Limmared Glasparken

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

augusti 6, 2021

Hej vackra du. Hoppas att allt är fint och att du njuter ordentligt av vad som finns kvar av denna sommar. Jag fann de första höstlöven på hallmattan häromdagen som jag, ungarna eller hunden har dragit med oss in. Det kändes fint. Välkommet. Hösten är en härlig tid. Med frisk luft och vackra färger. Jag känner mig redo för höst. Gör du?

I det här blogginlägget får du läsa om vår sommar och livet i stora drag. Lite vad som komma skall här på bloggen och längst ner i blogginlägget hittar du några bilder från vår sommar och ett riktigt grymt lekplatstips! (Tack Fritte).

Lekplats Limmared Glasparken

Förberedelser

Det är nu veckorna innan skola och förskola drar igång och jag fullkomligt älskar den här tiden på året. Det här med planering, det är något med det som jag tycker är så himla kul. Planera inför skolstart och att köpa nya kläder och allt annat som behövs. Fritidsaktiviteter drar igång. Jag har till och med funderat ut mellanmål som jag kommer att alternera med hemma under veckorna. Och mellanmål att skicka med till skolan. Finns det något mysigare än att packa barnens ryggsäckar? Keeyans ryggsäck får jag packa ett litet tag till. Men Filippas Monster High-ryggsäck har numera bytts ut mot en handväska som hon packar själv. Tänk att hon börjar 7:an!? Jag får nypa mig lite i armen när jag tänker på det. När blev hon en tonåring? Familjelivet ändå 🥰 Det är verkligen lycka för mig att strukturera upp min och barnens vardag. Jag älskar att förbereda frukostar, matlådor och mellanmål. I helgen ska jag testbaka lite matiga muffins och bars bland annat. Och jag lovar att dela med mig av recept här på bloggen om något blir extra smarrigt. Sharing is caring, right!? 😘 Det är härliga tider. Jag välkomnar hösten med öppen famn. Men först ska vi njuta in i det sista av vad som finns kvar av sommaren!

Lekplats Limmared Glasparken

Härliga sommarlov

Jag och barnen har haft en superhärlig sommar tillsammans. Vi har badat varje dag när det har varit fint väder. Varit mycket ute i skogen och vandrat. Åkt på road trips. Grillat. Hängt med vänner och familj. Vi har inte varit iväg på någon långväga semester. Men sommaren blev ändå helt fantastisk. Jag och Filippa pratade om sommarens höjdpunkter häromdagen och det var så fint att se hur vi båda har uppskattat de mest enkla stunderna. Det har inte varit när vi åkt på utflykter eller när vi har hittat på något utöver det vanliga. Utan de mest vardagliga stunderna som vi har spenderat tillsammans är de som har etsat sig fast mest i våra hjärtan. Jag och Filippa har en gemensam kväll som blev betydelsefull för oss. Det hade regnat ute hela dagen. Ett sånt där varmt sommarregn som gör att det osar upp från asfalten. Kvällen kom och regnet la sig. På himlen skingrades molnen och gav plats åt en helt magnifik solnedgång. Timmen var sen men vi älskar spontanitet så vi packade in oss i bilen och åkte för att ta ett kvällsdopp. Det var ett av flera kvällsdopp under denna sommar. Men just det här kvällsdoppet blev så väldigt speciellt. Vattnet kändes varmt som att man badade i ett badkar. Solen gick ner bakom trädtopparna på andra sidan sjön och lämnade rosafärgade penseldrag efter sig på himlen. Just då fanns inget annat. Bara vi och stunden. Vi var totalt uppslukade av nuet, som i ett meditativt tillstånd. Vi pratade knappt med varandra. Men vi var en och samma. Jag och barnen i det spegelblanka, ljumma vattnet. 

Lekplats Limmared Glasparken

Filippas andra höjdpunkt var när hon sov över hos en vän och följde med deras familj på äventyr. Min andra höjdpunkt var när jag och Keeyan var och badade samma dag som Filippa var med sin vän. Han lekte i vattenbrynet och jag satt i en solstol i vattnet bredvid honom. Det var så härligt att höra hans lek där han satt i sin egna värld och pratade med sina leksaker. Helt uppslukad av att leka med sig själv. Jag log för mig själv, helt varm i hjärtat av tanken på vilken utveckling som skett hos honom det senaste året. Med vattnet skvalpande mot mina vader och solen som värmde min hud kände jag en helt otrolig tacksamhet skölja över mig. Efter en stund kröp Keeyan upp i min famn. Vi satt där tillsammans i solstolen en lång stund utan att säga mycket. Allt som hördes var det skvalpande ljudet av vågorna som drog in mot stranden bakom oss. Barnen som lekte i vattnet intill var som att de tillhörde en annan avlägsen scen. Deras tjoande och skratt nådde oss inte i vår bubbla. Allt som hördes var det skvalpande vattnet. Vi hamnade som i trans. Tillslut kände jag hur Keeyans kropp blev alldeles tung. Han hade somnat i min famn med örat tryckt emot mitt bröst. Jag la en handduk över hans lilla kropp och satt kvar en stund i vattnet med honom sovandes i famnen. Det var ett vackert ögonblick som jag alltid kommer att kunna plocka fram i minnet när vinterkylan viner om öronen.

I nuet

Jag har knappt fotat någonting alls under sommaren, vilket är ovanligt för mig som älskar att filma och ta bilder på allt möjligt. Men kanske tyder det också på en helt annan slags närvaro. Att verkligen vara i stunden. Andra guldkorn som jag plockar med mig från sommaren är när vår nya familjemedlem India flyttade hem till oss. Hon som viftar glatt på svansen och är överlycklig av att se oss när vi vaknar upp på morgonen och stiger upp ur sängen. Hon som förmedlar en sån obeskrivlig energi som går rakt in i hjärtat på en när man ser henne rusa fram som en vilde genom skogen. Jag tar med mig morgonstunderna när jag tagit med mig henne ut till hallonbuskarna bakom vårt hus och plockat näven full med de söta, röda bären. Och stunderna i skogen när jag har plockat blåbär vilket barnen tycker är urtråkigt. Men jag tycker det är som meditation. Barnen leker med hunden medan jag sitter i blåbärsriset och varsamt plockar bär efter bär. Kanske hittar jag en och annan kantarell också! Filippa brukar skratta åt mig för att jag inte kan motstå mig att vika av in i hallonbuskarna så fort vi går förbi buskar med hallon som ser ätdugliga ut. Jag blir lite besatt. Men vem kan klandra mig? Finns det något godare än färska, egenplockade bär att plocka direkt från kylskåpet och strö över frukosten? Vilka guldkorn tar du med dig ifrån sommaren 2021?

Lekplats Limmared Glasparken
Gofrulle med vegansk Joe Kurt, solrosfrön, chiafrön, blåbär, hallon och min fantastiska rawnola.

Ingen sol utan lite regn

Trots att det till största delen har varit en härlig sommar så har den ändå innehållit en del turbulens. En del saker som har skakat om oss, men mest hjälpt till att få bitar att falla på plats. Det har handlat om gränssättning både inom familjen och utanför vilket har känts väldigt hälsosamt även om situationer som ledde till att gränser var tvungna att dras var smärtsamma och energikrävande för alla inblandade. Det är fortfarande en del som är ganska oklart. Men jag ser det inte som något som hänger i luften eller något som jag kan eller bör råda över. Utan det är vad det är. Just nu har vi det bra som det är. Jag och barnen har stabilitet och trygghet under fötterna och det är allt som betyder något. Trots allt tråkigt som har hänt runt omkring så har det varit otroligt lärorikt och jag känner hur jag har vuxit för att jag har stått stark i min egen sanning. All drama rinner av mig och jag lämnar den energin till andra att sköta. Det finns inget hat eller ilska inom mig. Bara en beslutsamhet om att aldrig mer tassa på tå eller vrida och vända på mig själv. Eller att någonsin igen förminska mig själv för att platsa in i andras värld som inte rymmer allt jag är och vill vara. 

Att göra medvetna livsstilsförändringar

Det senaste året har jag och barnen gjort en hel del vardagliga förändringar i livet. Vi har bytt ut produkter till giftfria alternativ. Allt från schampo till tandkräm och tvättmedel. Och jag trodde helt ärligt att det skulle bli en större omställning än vad det blev. Varken jag eller barnen har upplevt att bytet av produkterna har känts jobbiga eller krävande på något sätt. Det är som med allt annat, en omställning som faktiskt blev vardag väldigt mycket snabbare än vad jag hade trott. Filippa har även hakat på att äta vego hemma och njuter av veganska frukostar och maträtter som hon själv har fått vara med och välja ut. Jag har testlagat veganska alternativ som hon har fått ge betyg och vi är nu uppe i över tio vegorätter som hon tycker om att äta. En av hennes favoriträtter är hasselbackspotatis med vegansk gräddsås och ärtor. Så. Jävla. Gott. Recept kommer framöver! Och jag kommer även att dela med mig av giftfria produkter som vi använder. Nyligen har vi testat sheasmör och black soap. Wow säger jag bara. Snälla påminn mig igen – Varför använder man ens produkter fyllda med giftiga kemikalier?

Blacksoap och sheasmör som vi har testat de senaste veckorna. Recension kommer inom kort!

Glasparken i Limmared

Det var en liten summering av vår sommar och livet i stort. Tack, tack, tack för allt vackert vi har fått erfara. Jag tänkte avrunda det här blogginlägget med lite foton från härliga stunder från sommaren och ett fantastiskt lekplatstips! Min kära vän Frida bjöd med oss att hänga med dem till en lekplats som ligger lite drygt en halvtimme utanför stan. Och alltså! Vilken lekplats! Den hade allt! Okej kanske inte som Slottsskogen i Göteborg med djur och så där. Men den var helt vansinnig. Den ligger i Limmared, Glasparken heter den. Har du inte varit där förut så är den helt klart värt ett besök! Linbana, jättehög rutschkana, padelbana, liten skatepark, studsmatta – you name it! Här kommer lite bilder från Glasparken i Limmared! Ha det bäst så hörs vi snart!

Bilder från Glasparken i Limmared

Lekplats Limmared Glasparken
Lekplats Limmared Glasparken
Lekplats Limmared Glasparken
Lekplats Limmared Glasparken
Lekplats Limmared Glasparken
Lekplats Limmared Glasparken
Lekplats Limmared Glasparken
Lekplats Limmared Glasparken
Lekplats Limmared Glasparken
Lekplats Limmared Glasparken

Bilder från vårt sommarlov

Lekplats Limmared Glasparken
Trollstigen i Borås är en fin och barnanpassad vandringsled.
Lekplats Limmared Glasparken
Trollstigen i Borås
Lekplats Limmared Glasparken
Ett av många härliga dopp i sommar! Keeyan fiskar med ett krabbspö där han har satt fast en sten i klädnypan. ”Om fisken vill så håller den fast i stenen”
Lekplats Limmared Glasparken
Keeyan posar vid Bohus fästning där vi firade midsommar med kusinen Saga och morbror.
Lekplats Limmared Glasparken
Första mötet med familjens nya medlem India. Se Keeyans leende 😍
Lekplats Limmared Glasparken
De blev snabbt bästisar de där två!

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Jag gråter inte bara i regnet

Att befinna sig på en mörk plats kan ge en djupa insikter. Jag började veckan med att tappa andan. Känslostormen...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning