Välj en sida

När du behöver motivation och inspiration

Inspirerande blogg

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

augusti 4, 2021

Ingen du känner har uppnått framgångsrika resultat av att få det serverat framför sig. Ingen du känner har skapat framgång utan att jobba stenhårt för det. Dag efter dag. Kämpat i motvind. Fortsatt när man har känt för att ge upp. Trott på sig själv när ingen annan trott på en. Prioriterat bort “tryggt” och “bekvämt”. De har valt att skapa sin egen lycka. De har inte räknat med något annat än sig själva. Satsat allt. Vågat drömma. Vågat krossa rädslor. De som når framgång har vågat agera. Skapat framgång och förutsättningar i stället för att vänta på dem. De har valt att promenera till sin önskade destination i stället för att stå still i busskuren och vänta på en buss som aldrig kommer.

Inspirerande blogg

När du står på toppen av din framgång är det ingen som kommer att se alla tidiga mornar. Sena kvällar. Alla rädslor du har krossat. I bästa fall kommer man att se att du har haft ”tur”. Att du har lyckats för att en kraft utanför dig själv har skapat gynnsamma förutsättningar för dig. I bästa fall kommer man att applådera och bli glad för din skull.

Men det är i bästa fall. Det finns inget som säger att den leende lyckönskan du får av någon inte kommer att dölja en ilning av vidrig avund. Mörka tankar om avundsjuka kring din framgång. Hur vet du att du verkligen är bra på att genomskåda falska leenden? Vilka är människorna som du delar ditt liv med?

Inspirerande blogg

Are you by your side?

Du behöver lära dig att inte luta dig mot andras lyckönskningar. Du behöver lära dig att fortsätta gå fast att omgivningen säger nej. Att tro på dig själv trots att ingen annan tror på dig. Att lita på din inre kraft när andra försöker motarbeta dig. Det är inte deras fel att de inte kan se din vision. För det är just det. Det är din vision. Inte deras. Men om de är människor som du behöver ha i ditt liv. INTE bara människor som du vill ha i ditt liv. Utan människor som du verkligen behöver för ditt högsta bästa. Då kommer de att stå där även när de inte håller med dig. Även när de inte kan se din vision. De kommer att stå där när du misslyckas. För tro mig, misslyckanden kommer att komma på din väg. Och misslyckanden är en av de största kompasserna till att veta vem som är en sann vän och vem som inte är det. Ju större mål du rusar mot, desto hårdare blir fallen på vägen. Det handlar inte om hur många misslyckanden du möter. Det handlar om hur mycket du lär dig av dina misslyckanden. Hur mycket du använder dig av dina misslyckanden. För att bli smartare. Effektivare. Starkare. Det handlar om vilken vän som räckte dig handen när du föll. Inte vem som applåderade högst när allt gick som på räls. Bli vän med dina misslyckanden och låt dem bli dina lärare. Låt dem bli din vägvisare. De vill dig väl. De kommer att visa dig vem som är din verkliga vän och vem som inte är det. De kommer att ge dig nycklarna som du behöver för att ta dig ändra fram i mål. Du behöver misslyckas för att kunna lyckas.

Inspirerande blogg

Time is what we want most, but what we use worst. – William Penn

Har du koll på vart din tid tar vägen varje dag? Du vet väl om att vi alla är likadana inför tiden? Varenda människa på den här planeten har exakt 24 timmar per dygn. Varken mer eller mindre. Ingen är rik eller fattig när det gäller tid. Ingen vet om man får 24 timmar till. 24 minuter extra. 24 fler sekunder i det här livet. Livet är skört. På en sekund kan livet vara helt förstört. På en millisekund kan allt bli förändrat. Allt kan tas ifrån dig. I värsta fall kan allt vara över. Du har bara det här livet. Din tid är nu. Ditt liv är dina dagar så som du lever dem. Det är dagen idag och vad du gör med den. Använder du din tid eller är du en slav under den?

Fråga dig själv vad du har lagt din tid på idag? Vart har ditt fokus varit? Att kunna höger och vänster är användbart i många avseenden i livet. Men när det gäller att nå ditt mål behöver du bara fokusera på att hålla blicken fäst framför dig. Dit näsan pekar det är dit du är på väg. Målet kommer alltid att ligga rakt framför dig. Pekar din näsa åt vänster eller höger så kommer du att styra din kos dit. Det innebär en omväg som kan leda dig in på andra omvägar. Behåll ditt fokus. På ditt mål. Och strunta i andras mål. Var mer intresserad av vad du gör och vad du ska göra än på vad andra gör Minns det när ditt fokus sveper från sida till sida och upp och ner. Scrollandes i flöden. Drömmandes om andras liv. Framåt ska du. Allt du gör räknas. All din tid räknas. Fokus, fokus, fokus!

Inspirerande blogg

Inget för givet

Vägen mot framgång kan vara ensam. Det finns inga garantier att de människor som en gång fanns i ditt liv kommer att stå kvar där för alltid. Det finns inga garantier att ett band ska hålla för alltid. Men om du är lyckligt lottad så har du en eller flera trogna människor som vill finnas med dig på din resa mot ditt mål. Av genuina skäl. Av oegoistiska skäl. Kom alltid ihåg dem när du står framme i rampljuset. Dela ljuset med dem. Hylla dem medan du tar emot dina hyllningar. Ta aldrig en sådan människa för givet. De är guld värda. Många har ingen sådan människa i sitt liv. Om du har det är du lyckligt lottad. Kom ihåg det. Den person som står där när hela världen vänder dig ryggen. Som står vid din sida när andra med pekande fingrar mot dig skrattar och hånar dig. Den personen som hyllar dig när ingen annan ser dig. Det är en sådan personer du behöver ha i ditt liv. Det är sådana personer som är de enda som har rätt att stå vid din sida när du har lyckats. De som stod vid din sida även fast de inte kunde se din vision. De enda personerna som har rätt att stå vid din sida när du lyckas är de som har stått kvar vid din sida vid varje misslyckande. Hur många sådana personer har du i ditt liv?

Inspirerande blogg

Rest makes you better than the rest

Vila. Återhämta dig. Ta en paus. Andas. Det är naturliga, smarta steg på vägen mot framgång. Utan dem kommer du inte att nå i mål. Det längsta du kommer att nå om du väljer att strunta i återhämtning, är in i framgångens vägg. Den finns alltid med på hela resan mot ditt mål. Redo att ställa sig framför dig och motverka att du, kanske aldrig någonsin, kommer att lyckas ta ett enda steg igen mot ditt mål. Men kom ihåg att den berömda väggen kommer att hålla sig nere om du lyssnar på din kropp. Om du lyssnar på ditt välmående. Om du är smart och lär dig att skapa balans mellan prestation och vila. Återhämtning. Verklig återhämtning måste bli en självklar del av din resa. Inte ibland. Inte när kroppen är nära att kollapsa. Du måste återhämta dig varje dag. Kom ihåg att varje dag bär ett frö av morgondagen. Genom vila och återhämtning skapar du ett frö som är redo att blomma ut till stabilt och kraftfullt arbete nästa dag. Se till att arbeta smartare. Inte hårdare.

Så vad väntar du på? Sätt igång nu! Sätt igång med vad du behöver göra för att få det du vill ska ske att bli verklighet. Drömmar är dina vingar. Handling är luften under dem! Heja, heja, heja!

Inspirerande blogg

För dig

Varje gång du tvekar. Varje gång du behöver en hjälpande hand. En tröstande kram. Varje gång du behöver en klapp på axeln. En vänlig men bestämd röst som säger “Kom igen nu. Du kan det här.” Varje gång du är nära att ge upp. Läs det här blogginlägget. Det här blogginlägget är skrivet för dig som inte har det stöd du tror att du behöver. Det är skrivet till dig som känner dig ensam. Det här blogginlägget kommer alltid att ha din rygg. Alltid hjälpa dig upp när du faller. Alltid hjälpa dig att bli en bättre version av dig själv. Din tid är nu. KÖR!

Eller ska du fortsätta stå kvar i busskuren, timme efter timme? Dag efter dag? Och vänta på den buss som du innerst inne vet, aldrig kommer att komma? Du vet väl om att dagar blir till veckor? Veckor blir till månader. Och månader blir till år. Den bästa tiden är alltid nu. Den enda dagen du har är idag. Undrar vad du möter bara 10 minuter bort från busskuren? Ska du inte bara gå och se efter?

Inspirerande blogg

Några fler tips på vägen:

 • Lär dig att springa mot målet till ljudet av dina egna hejarop och applåder.
 • Se till att göra ditt “Varför” så starkt att inget “Nej” i världen kan överrösta ditt “Ja”.
 • Lär känna dina begränsande tankar och våga lyssna till dem. Men lyssna bara på varje begränsande tanke en enda gång. Enda anledningen till att du vill höra den är för att du ska skapa en motsats till den begränsande tanken. En motsats som lyfter dig i stället för att trycka ner dig. Så när du börjar ana att den begränsande tanken är på väg att dyka upp i ditt sinne, direkt plockar du fram den upplyftande tanken istället och kör över den begränsande tanken. När du har lyckats göra det tillräckligt många gånger har du förintat den begränsande tanken och du tror inte längre på den.
 • Ha en plan. Varje dag. Fem år från nu. Vart vill du stå då? Vad behöver du göra under ett år från och med idag för att nå dit du vill vara om fem år? Vad behöver du göra under den här månaden från idag om du vill uppnå det du behöver uppnå på ett år? Vad behöver du göra den här veckan för att lyckas uppnå det du behöver göra den här månaden? Vad behöver du göra idag för att lyckas göra det du behöver göra denna veckan? Dag för dag. Timme för timme. Varje dag räknas. Varje steg är betydelsefullt. Bara du bestämmer om tiden ska vara din vän eller din fiende. Planering är din bästa vän. 
 • Fira dina segrar. Fira allt som gynnar dig på din resa. Alla rädslor du övervinner. Alla mål du uppnår. Om du inte har någon som firar dina segrar med dig – häll upp ett glas och ställ dig framför spegeln. Le ditt största, mest framgångsrika leende och skåla mot spegeln. “You did it! You are the best!” Bli din egen bästa vän. Bli din egen största supporter. Ditt eget största fan. DU ÄR VÄRD ATT FIRAS!
 • Lev inte på gamla meriter. Gamla meriter är just det – gamla meriter. Det har ingenting med dig att göra idag. Det är vad du gör idag som spelar någon roll. Det är vem du är idag som spelar någon roll. Om du var hälsosammare för tio år sedan och vägde 35 kilo mindre då – det har ingenting med dig att göra idag! Det är en gammal version av dig själv som inte längre existerar. Om du känner dig misslyckad idag och avskyr vad du gör men levde ett lyckligt och framgångsrikt liv för två år sedan så tillhör det ditt förflutna. Det är bara fragment, minnen av en tid som är förbi. Om du var en kärleksfull och stöttande partner förra månaden så betyder det inte att du fortfarande är det om du behandlar din partner som skit i stunden nu. Allt som betyder något är vem du är idag. Vad du gör idag. I stunden nu. Så. Vem är du idag? Hur behandlar du dina medmänniskor? Vad lägger du din tid på? Vem får din kärlek? Hur behandlar du dig själv? De steg du tar just nu, vart kommer de att föra dig? Säg inte “jag vet inte” för det vet du. Sanningen ligger mitt framför dig på den väg du väljer att vandra. Se på de steg du tar eller de steg som du inte vågar ta. Se på de steg som du inte borde ta men som du tar ändå. Se på de steg som du försöker blunda för. De steg som får dig att stå still eller gå bakåt. Våga ta en ärlig titt på dina steg som du väljer att ta varje dag så kommer du också att förstå vart de leder dig. Vilken väg är det du vandrar? Vart är det dina steg för dig egentligen?

Ett lite annorlunda blogginlägg skrivet direkt från hjärtat. Jag vaknade upp med det här blogginlägget redan skapat i tanken och behövde dela med mig av det till dig.

Gillade du det här blogginlägget? Dela gärna vidare i dina sociala kanaler så att fler kan läsa den här texten och bli peppade att följa sina drömmar. Vi vill hjälpa våra bröder och systrar att växa! Vi vill se dem lyckas. Visst vill vi det? Kommentera gärna om du blev taggad på livet av att läsa det här blogginlägget. One love. One life. 🧡

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Jag gråter inte bara i regnet

Att befinna sig på en mörk plats kan ge en djupa insikter. Jag började veckan med att tappa andan. Känslostormen...

2 Kommentarer

 1. Freespirit

  Ja! Vi vill hjälpa våra bröder och systrar att växa, vi vill se dem lyckas. 🧡

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning