Välj en sida

Fullmåneritual – så gör du

Fullmåneritual

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

juni 24, 2021

Undrar du hur man gör en fullmåneritual? Spännande! Det här inlägget kommer att handla om just det – hur du kan skapa din egen fullmåneritual! Tryck på denna länk så kan du även se en glimt av när jag utför en fullmåneritual på min Youtube-kanal Marys Family. För den som har en kärlek och dragning till månen kan jag verkligen rekommendera att börja arbeta med dess energier i fullmåneritualer och nymåneritualer. Vid nymåne och fullmåne är energierna förhöjda och under de perioderna är det en kraftfull tid att utföra ritualer. För att rena din energi, dina chakran. Ladda ditt energifält, läka.

Fullmånens energi ger kraftfull läkning. Under den här tiden är det ett bra läge att utföra en fullmåneritual där du samlar kraft från fullmånens energi och släpper taget om stagnerad energi. Nymånen kommer med energin av nystart. Därför är det ett fantastiskt tillfälle att utföra en nymåneritual där du mediterar i tacksamhet och checkar in med dig själv vart du är på väg i ditt liv. Vart du vill. Och att uttala din önskan. Be om vägledning för att nå dina drömmar och mål.

Bild på en fullmåne med dimma runt. Blogginlägget handlar om fullmåneritual - hur du gör en kraftfull fullmåneritual.

Hur du går tillväga för att utföra en månritual kan se lite olika ut. Många tycker om att utföra ceremonier där man kan utföra allt från att dansa i månens sken till att dricka ceremoniell cacao. Andra trivs med att utföra en enkel ritual i hemmets lugna vrå för att ta emot av månens kraftfulla energier. Inget är rätt eller fel. Och ju mer personligt du kan göra månritualen, desto bättre.

Det handlar om connection och att du sätter din ton för hur du når den. I det här inlägget kommer jag att beskriva en enkel men kraftfull fullmåneritual. Där du får möjlighet att släppa taget om det du inte längre behöver. Förlåta någon eller något. Eller kanske bara fylla på med energi. Och att landa i en vacker tacksamhetskänsla i ditt hjärta. Om det är första gången som du utför en fullmåneritual så kan du följa de steg som jag beskriver. Om du har gjort fullmåneritualer förut kan du inspireras och även lägga till eller ta bort något moment som du känner passar dig. Vi är mitt uppe i sommaren och ängarna är fulla med blomster. Ett tips kan vara att jorda dig själv innan fullmåneritualen genom att gå barfota och plocka en bukett med blommor att ha med under ritualen.

fullmåneritual – så gör du en enkel och kraftfull fullmåneritual

Du behöver:

 • Papper, penna
 • Ljus
 • Rökelse, palo santo eller salvia (valfritt)

Gör så här

 • Om du använder dig av kristaller är det ett ypperligt tillfälle att ladda kristallerna under fullmånen. Rena dina kristaller exempelvis genom att tända salvia eller palo santo som du drar i cirklar över dem. Lägg sedan kristallerna på din fönsterbräda. Även om månskenet inte når ditt fönster så når dess starka energi dina kristaller ändå. Låt kristallerna ligga på fönsterbrädan under hela fullmånenatten så är de fulladdade med månens energi nästkommande morgon
 • Börja med att tända ljus och att sätta på någon härlig musik. Ett tips är att söka på Youtube eller Spotify efter “Solfeggio frequencies”, som är läkande musik
 • Tänd gärna rökelse, palo santo eller salvia för att rena energierna
 • Ta några minuter att förankra dig i stunden, här och nu. Slut ögonen, andas lugnt. Tänk eller säg tyst för dig själv att du öppnar upp för att släppa taget om stagnerad energi och att ta emot av fullmånens energi
 • Skriv ned vad du vill släppa taget om. Känn in i ditt hjärta vad det är som du inte längre vill bära på. Behöver du förlåta någon eller något? Bär du på negativa tankar? Trassliga relationer? Skriv ner det du får till dig som du känner att du inte längre behöver i ditt liv
 • Säg i tanken eller högt för dig själv: “Jag släpper nu taget om…” och sedan det du skrev ner på pappret. Jag rekommenderar att inte fokusera på många olika områden, utan välj något område att fokusera på under denna fullmåne. En fullmåneritual brukar dra igång olika processer i livet och det kan bli mycket att hantera om man släpper taget om många saker samtidigt
 • Gör dig sedan av med pappret som du skrivit ner vad du vill släppa taget om på. Bränn upp det eller riv sönder det och släng
 • Ta en stund att sitta i tacksamhet. Fyll ditt hjärta med tacksamhet för lärdomar eller insikter du har fått från den situation, relation eller vad det nu är du valde att släppa taget om. Tacka månen. Tacka universum. För allt du har varit. Allt du är. Och allt du kommer att bli

Det var det. En vacker, härlig fullmåneritual som inte behöver ta särskilt lång tid att utföra om du inte känner för det. Personligen har jag arbetat med månens energi under lång tid och det har transformerat mig och hela mitt liv på många olika plan. Varje nymåne och fullmåne är placerad i ett stjärntecken som ger sin touch på energin. Inlägget fortsätter med att beskriva om vad som är specifikt för denna Strawberry full moon, som den så vackert och passande kallas. 

Bild på en röd fullmåne eftersom fullmånen som beskrivs i blogginlägget handlar om strawberry fullmoon. Blogginlägget handlar om fullmåneritual - hur du gör en kraftfull fullmåneritual.

Juni månads fullmåne kallas strawberry moon vilket markerar tiden där jordgubbssäsongen drar igång ordentligt här i de norra delarna av jorden. Inte så otippat när man tänker efter med tanke på att fullmånen infaller dagarna runt midsommar. Vem äter inte jordgubbar på midsommar? Jordgubbar har en connection med planeten Venus och energierna av kärlek, fertilitet, överflöd och hängivenhet. Denna strawberry full moon bjuder in dig att connecta med ditt hjärta och med känslan av den kärlek och det överflöd som alltid finns tillgängligt inom oss själva!

En bild på en stenbock eftersom fullmånen som det skrivs om i detta blogginlägg är i stenbockens tecken. Blogginlägget handlar om hur du gör en fullmåneritual.

Solen är i kräftans tecken, i direkt opposition till månen i stenbocken. Den här konstellationen ger dig chansen att få en bättre förståelse för de mönster som utvecklades inom dig under dina första år i den familj du levde i då. Under den här fullmånen belyses områden som hur du lärt dig att ta hand om och älska dig själv. Vilka förväntningar och dömanden som du har lärt dig att införliva. Och de manus som du omedvetet fortsätter att följa, mönstrena som du tycks vara fast i.

Denna fullmåne ber dig att ta ansvar för ditt känslomässiga välbefinnande. Den påminner dig om att ge plats åt att uttrycka dina känslor och att släppa taget om dem. Utan att känslorna behöver få ta överhanden. Dagarna runt denna fullmåne ger dig chansen att sätta hälsosamma gränser som gör det möjligt för dig att prioritera dina känslomässiga behov och att inte nöja dig med mindre än vad du förtjänar. 

Tips på bra kristaller att använda under fullmånen

Månsten – få hjälp att släppa taget om vad som hindrar dig från att leva det liv du önskar leva och att vara den bästa versionen av dig själv. Låt månstenen vara i din närhet för att höja din inre styrka. Ha tillit till universum och din egen intiution. 

Clear Quartz – den hjälper dig att få klarhet i olika situationer. Meditera med den för att enklare kunna se bortom problemen och att se vad som egentligen är viktigt i ditt liv. Den hjälper dig att se vad du behöver släppa taget om.

Ametist – få hjälp av dess harmoniska vibes så att du enklare kan varva ner och komma i kontakt med ditt inre. Under fullmånen är det vanligt att mycket känslor kommer upp till ytan så det är mycket viktigt att hitta lugnet i sitt inre.

Selenit – denna kristall renar energier och hjälper dig att skapa lugn. Den passar därför perfekt under fullmåneritualen. Seleniten tar även bort blockeringar och hjälper dig på så vis att leva i ett mer flow state med univerum.

Det var det! Tack så mycket för att du tog dig tiden att läsa mitt blogginlägg om min guide hur du skapar en kraftfull fullmåneritual. För mer inspiration, följ mig på Instagram och Facebook! Jag hoppas att du fick med dig inspiration och insikter om vad den här fullmånen kan komma att väcka för tankar och känslor i ditt liv. Happy full moon darling – vi hörs snart igen 😍 Love Mary

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Nymåneritual i jungfruns tecken

Ikväll är det dags för en efterlängtad nymåneritual! Nymånen infaller i jungfruns tecken idag den 7 september och det...

2 Kommentarer

 1. Petra Sjöberg

  Hej!
  Hur många dagar under fullmåne kan man ladda sina kristaller? Eller är det bara under 1 dygn?
  Mvh //Petra Sjöberg

  Svara
  • marywritings@gmail.com

   Hej Petra,

   Man brukar prata om att både full- och nymånens energi varar i upp till tre dagar efter.
   Det händer att jag gör månritualer dagen efter och de känns precis lika kraftfulla!

   Tack för din kommentar. Ha en fortsatt fin dag ❤

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bli fri från negativitet genom att utföra fullmåneritualer | marydavidsson.com - […] enkla men kraftfulla verktyg. I detta blogginlägg kommer du att få veta hur du enkelt utför en fullmåneritual. Den…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning