Välj en sida

En perfekt, jättegod, vegansk potatissallad

Jättegod, vegansk potatissallad

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

juni 24, 2021

Nämen, alltså for real? Nämn något godare att ha till grillningen än potatissallad! Det här receptet har jag använt mig av i alla år när jag har gjort potatissallad och den blir alltid en hit. Nu har jag veganiserat receptet och tagit bort alla animaliska produkter. Och det smakar minst lika fantastiskt. Jag tror ärligt talat inte att någon hade kunnat ana att den är vegansk! Om du är som jag och tycker att potatissalladen man köper på ICA smakar röv, varsågod. Här har du ett sjukt enkelt recept som kommer att bli allas favorit! Och du, bli inte rädd för äpplelbitarna som ska vara i – de gör verkligen det där lilla extra med sin sötma. Denna veganska potatissallad smakar lika bra varm som kall. Men när den får stå och dra sig lite i kylen en stund, då finns det inga ord längre för att beskriva den. Närmast kommer jag om jag beskriver den som sjukt, jävla svingod! Thank me later 😘

Ingredienser

 • 1 kg färskpotatis (funkar fint med mjölig eller fast potatis också)
 • 2 dl Planti cooking fraiche, naturell
 • ½ rött äpple 
 • 0,5 dl vegansk majonnäs
 • 3 msk färsk dill
 • ½ purjolök
 • 2 vitlöksklyftor
 • Salt
 • Grovmalen svartpeppar
Jättegod, vegansk potatissallad

Gör så här

 1. Tvätta av färskpotatisen och koka den sedan med skalet på
 2. Skala äpplet och skär halva äpplet i små kuber ca 0,5 cm x 0,5 cm
 3. Skär purjolöken i smala skivor
 4. Blanda majonnäsen och fraichen
 5. Pressa sedan i vitlöksklyftorna, lägg i dill, äpple, salt och peppar och blanda ihop fraicheröran ordentligt
 6.  Skär potatisen i bitar. Jag brukar ha lite större bitar där jag skär varje potatis i fyra delar (fler delar om det är en större potatis) 
 7. Blanda i potatisen i fraicheröran så att allt blandas ihop fint
 8. Nu är potatissalladen färdig! Den är lika god varm som kall. Men vill du att den ska få till den där utlimata smaken så låter du den stå i kylskåpet i någon timme. Du kan med fördel göra potatissalladen dagen innan, så hinner den gotta till sig ordentligt innan den avnjuts
Jättegod, vegansk potatissallad

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Vegansk kebabrulle (sjukt god!)

Jag dyker rakt in - VEGANSK KEBABRULLE! Japp, du läste helt rätt. Erkänn det vattnas redan i munnen på dig? Förstår...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning