Välj en sida

Ritual för att manifestera under sommarsolståndet

Ritual för att manifestera under sommarsolståndet

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

juni 22, 2021

Igår inträffade sommarsolståndet som är årets längsta dag och kortaste natt. Från och med idag blir dagarna något kortare för varje dag som går. Vi färdas mot mörkare tider ända fram till årets andra solstånd som inträffar i december. Vintersolståndet är, i motsats till sommarsolståndet, årets längsta natt och kortaste dag. Det kanske låter deprimerande att vi går mot mörkare tider. Vi är ju trots allt mitt uppe i sommaren som precis har kommit in över vårt avlånga land. Men faktum är att solstånden är något som sker två gånger varje år. En gång i juni och en gång i december. Även om vi inte påtagligt kommer att märka av mörkret förens någonstans ute i höst, så smyger det sig på våra dagar. Men det här inlägget kommer att handla om allt annat än mörker. I alla fall allt utom det mörker som vi har en negativ inställning till. I detta inlägg får du läsa om varför den här tiden är en perfekt tid att manifestera in sådant som du önskar till ditt liv. Du får tips och idéer för hur du kan skapa din egen sommarsolstånds-ritual. Och du får också ta del av den ritual som jag utförde igår.

Ritual för att manifestera under sommarsolståndet

The darkest of dark

Först vill jag prata om mörker. Att mörker har blivit det mörker vi refererar till som något dåligt och farligt handlar om det synsätt vi har lärt oss att ha gentemot det. Sanningen är den, att varje enstaka person har mörker inom sig. Vi har alla tänkt mörka tankar. Vi har alla gjort onda handlingar någon gång i vårat liv.

Bara se på ett barn som drar en katt i svansen. Handlingen är ond. Men är barnet ond? Nej, därför att barnet gör det inte med avsikt att skada katten. Barnet drar i kattens svans därför att den ser så rolig ut när den busigt sveper fram och tillbaka. Handlingen är ond, men barnet handlar i okunskap och därför gör det inte barnet till en djävulsunge. Men varför refererar vi till ondska som mörker? Kanske för att de båda skrämmer oss människor. Det finns även en logisk förklaring om man ser tillbaka till våra förfäder som var väldigt sårbara i mörkret. Vårt begränsade mörkerseende gjorde att det var svårt att lokalisera sig i en mörk grotta. Vem vet vilka groteska odjur som lurade i de mörka skuggorna, redo att slita våra kroppar i stycken? Vår värld ser oerhört annorlunda ut idag. Med övervakningskameror och gatlyktor som ska fungera som en trygghet när mörkret börjar falla. Trots att vi lever i en tid som hade kunnat, och också borde vara, den tryggaste tiden i historien. Så är vi mer utsatta än någonsin. Odjuren har tagit en ny form. Men ett som är säkert är att de fortfarande lurar där i skuggorna. Redo att göra Gud vet vad med vem som än råkar befinna sig där. På fel plats, vid fel tidpunkt. Som det så fint heter. Därför är det inte så konstigt att vi fortfarande räds mörkret. Att vi fortfarande kopplar samman ondska med mörker. Men tänk om vi fick lära oss när vi växte upp att vi alla består av ljus och mörker. Att det är det som gör oss till en helhet. Tänk om våra föråldrade skolsystem började följa med lite mer i tiden och införde personlig utveckling som ett obligatoriskt ämne i skolan, Både praktiskt och teoretiskt. Där vi fick lära oss att ALLA våra känslor är okej. Att vi inte behöver dölja vissa delar av oss själva. Att känslorna kommer till oss för att hjälpa oss. Att de är våra vägvisare och våra lärare. Våra ventiler. Att vi inte behöver vara rädda för vårt mörker därför att det är en naturlig del av oss. Av livet. Av hela världen. Tänk om så vore. Då kanske odjuren som döljer sig i de mörka gränderna tillslut slutade existera?

“Someone I loved once gave me a box full of darkness. It took me years to understand that this too, was a gift.”

— Mary Oliver

Sommarsolståndets energi

Men nu är vi här. Mitt i sommaren och dagarna innan midsommar. Igår var det sommarsolståndet vilket innebär att solen nådde sin nordligaste punkt på himlen. Det indikerar början på den astronomiska sommaren och många andliga utövare gör ritualer för att fira solens kraft. Hedra den. Den här tiden kommer med kraftfull och livfull energi – helt rätt för att få dina manifestationer att blomstra.

Tänker du att det är försent att använda dig av sommarsolståndets kraftfulla energi nu i efterhand? Oroa dig inte. Energin är fortfarande stark i någon dag till. Och trots allt är det ju solen vi pratar om. Den lyser alltid oavsett om vi ser den eller inte. Den finns i allt som är levande. Så du kan fira och hedra den när och hur du vill. Det är alltid själva intentionen som är den viktigaste aspekten.

Ritual för att manifestera under sommarsolståndet

Men varför är det en så bra tid just nu för att manifestera dina drömmar? Det ska jag berätta för dig. Ur ett spirituellt perspektiv står solen för inre kraft och överflöd. Solen är ett av de 22 tarotkorten i stora arkanan och har en djup betydelse. Glädje, värme och drivkraft kommer solen med. Exakt de komponenterna som behövs när du vill manifestera något in i ditt liv. Men kom ihåg den viktigaste komponenten – tacksamhet! Solen är trots allt solen. Utan den skulle inget liv kunna existera.

Ritual för att manifestera under sommarsolståndet

Lite manifestationstips

Du behöver aldrig göra en avancerad ceremoni eller ritual för att dina önskningar ska bli hörda. Eller för att din tacksamhet ska bli uppmärksammad. Det du sänder ut är det du sänder ut. Så enkelt är det. Det viktiga är hur du känner och att du känner en connection med solen, dig själv, din önskan och universum. En ceremoni eller ritual blir alltid bäst när du sätter din egen touch på den. Så att den blir du. Våga känna efter vad som passar dig. Bara följ med och gör din egen grej. Några tips som du kan ha hjälp av när du skapar din egen ritual:

  • Att landa i din kropp. Hur du gör det är helt upp till dig. Dans är fantastiskt. Eller att bara skutta runt på en sommaräng med ögonen slutna och ansiktet vänt upp mot solen. Andra föredrar att bara landa i meditation och finna sin vibe i stunden genom medvetenhet
  • Att stanna upp och vara i nuet. Du kan till exempel sätta dig under solen med slutna ögon. En hand på hjärtat och en på magen. Känn dina hjärtslag som pulserar i din kropp. Känn dina andetag röra sig djupt ner i magen och sedan ut igen
  • Om du använder kristaller kan du till exempel ta fram fyra av dina kristaller. Antingen låter du känslan styra vilka kristaller det blir (så brukar jag göra) eller så väljer du kristaller som bär på den energin som du vill manifestera in i ditt liv. Låt kristallerna vara med dig under ritualen
  • Att ge plats åt det du önskar manifestera. Du kanske går runt och bär på något tungt, någon du behöver förlåta, ett jobbigt minne som vägrar lämna dig. Gör dig fri från det. Lätta ditt hjärta och få skiten ur dig. Så att det inte tar upp platsen som din dröm behöver för att kunna växa. Skriv ner det du vill släppa taget om på ett papper och bränn upp det eller riv sönder det
  • Att känna kärlek och tacksamhet till allt som är, det är nyckeln till att skapa rätt förutsättningar för att din önskan ska kunna börja växa till liv. Du vill vara i så ljus energi som möjligt (inte bara där och då utan så ofta det går) och tacksamhet hjälper dig att utstråla positiv, ljus energi. Ta för vana att ägna stunder varje dag åt att tänka tacksamma tankar. Inte bara för att det är vad som kommer att hjälpa dina manifestationer att slå in. Utan för att det gör dig till en lyckligare människa som sprider good vibes. Jag lovar! Testa att vara sur och att känna tacksamhet samtidigt 😉
  • Att uttrycka det du önskar manifestera i ditt liv. Sjung ut dina önskningar. Måla dem på ett papper. Skriv ner dem i en målande historia som att det vore ditt liv just nu. Vart bor du? Vem finns i ditt liv? Hur ser din värld ut? Förankra sedan manifestationen genom att sitta i meditation och visualisera din dröm. Låt visualiseringen bli en del av din vardag framöver för att hjälpa drömmen att bli sann
  • Och ett av det viktigaste stegen framöver – take action! Gör något varje dag som tar dig närmare din dröm. Det behöver inte vara något stort, det kan handla om att du skriver ner en lista på vad du behöver göra för att lokalisera vilka steg du behöver ta för att nå dit du önskar. Eller att ta reda på mer fakta, läsa en bok, lära dig något nytt som kan hjälpa dig att nå din dröm
Ritual för att manifestera under sommarsolståndet

Så gjorde jag min ritual

Du kan som sagt göra lite hur du vill. Så länge du skapar rätt känsla och förutsättningar för att din dröm ska kunna börja växa. Det är som att så ett frö. Det är inte bara att trycka ner fröet i jorden och sedan lämna det i en kruka i en bokhylla för att se vad som händer. Du behöver vårda det för att det ska kunna växa. Ge det rätt näring och rätt förutsättningar. Och exakt samma sak gäller med din dröm. Ge den kärlek och omtanke varje dag så skapar du de absolut bästa förutsättningarna för att den ska kunna växa. Och precis som du förväntar dig att det ska växa upp en tomatplanta av tomatfröet du satte i jorden. Förvänta dig att din dröm kommer att slå in. Därför att du förtjänar det! Och för att det är din rätt att leva det liv du drömmer om att leva. Inget annat har någonsin varit mer sant än det. Du är värdig din dröm ❤

Ritual för att manifestera under sommarsolståndet

Jag tycks inte få nog av att pepp-snacka! Och visst är det mysigt. Men nu ska jag avrunda med att berätta om min ritual. Eftersom jag går hemma med min fyraårige krabat (vi får hela sommaren tillsammans 😍) så ges det inte jättemycket utrymme till ritualer under dagarna. Filippa spenderar några dagar hos sin pappa så kvällen tycktes bli en fantastiskt bra stund för mig att sitta i solens energi. Under månen. Why not? Solens energi var med mig, det finns ingen tvekan om det.

Ritual för att manifestera under sommarsolståndet

Medan Keeyan sussade skönt i sin säng tog jag med mig ett täcke och kurade ner mig i en fåtölj på balkongen. Det hade mörknat och jag tände ljus för att skapa skön stämning. Det kändes fantastiskt att sitta bland alla mina plantor som jag hade planterat från frö och som börjat gro. Som att sitta mitt i det magiska i att liv växer fram. Jag plockade med mig mina kristaller som jag kände mig dragen till, en penna och ett block att skriva på. Först tände jag palo santo och lät röken svepa över mitt skrivblock och kristallerna. Och sedan över mig själv för att rensa bort negativa energier. Sedan slöt jag ögonen och satt i meditation en stund där jag fokuserade på att känna in mig själv. Sedan fattade jag pennan och började skriva ett brev till henne som jag refererade till som “den gamla Marie”. Jag skrev om allt jag ville tacka henne för. Alla lärdomar. Allt jag var stolt över. Och jag skrev om vad jag lämnade kvar hos henne i dåtiden. Jag sa hejdå till henne och till min gamla karma. Sedan brände jag upp pappret och tackade för att vi skiljts åt – jag och den gamla Marie. Den gamla Marie är en versionen av mig som har skapat det liv som jag har levt fram tills nu. Den nya versionen av mig är nya livsstilsmönster, nya tankar, nya tillvägagångssätt. Mycket nytt trots att grundpersonen, mina värderingar aldrig kommer att lämna mig. Men för att skapa något man aldrig har haft behöver man göra sådant som man aldrig har gjort.

Ritual för att manifestera under sommarsolståndet

När jag hade tagit farväl av mitt gamla jag skrev jag högst upp på ett papper “Detta skapas i mitt liv just nu” och sen lät jag orden flöda. Jag var ett med min dröm i den stunden och orden bara rann ur mig likt vatten som porlar i en bäck. Det fanns inget stopp. Målande ord beskrev det liv jag önskar manifestera åt mig och mina barn. Jag skrev om relationer, yrke, familjelivet, hälsa, boende och hur mitt drömliv ser ut. Jag beskrev vad jag och min familj gjorde, vart vi gjorde det. Hur det såg ut runt omkring oss. Och jag lät orden bara komma precis så som de kom. När jag var klar tog jag mina kristaller och höll dem i mina händer. Blundade och satt i tystnad en stund med orden “tack, tack, tack, tack…” ekandes i mitt inre. Jag tog med mig de ihopvikta papprena (10 sidor!!! Fem A4, fullt skrivna på fram och baksida) och kristallerna in till sängen där de fick vara med mig när jag sov. Och de ska få sova med mig så länge det känns som att jag behöver sova med dem. Den här ritualen gjorde jag bara på känsla. Den var inte planerad mer än att jag skulle göra en ritual. Och den blev så himla bra.

Ritual för att manifestera under sommarsolståndet

Den som önskar djupdyka i ritualer och ceremonier för sommarsolståndet – go ahead. The internet har hur många olika förslag till dig som helst. Det kan vara en helt fantastisk upplevelse att grotta ner sig i en väl utförd ceremoni. Bara du vet vad som känns bäst för dig, och om du inte riktigt vet det – testa dig fram. Det finns väldigt många olika inriktningar inom det spirituella. Alla är väldigt intressanta om du frågar mig, även om jag inte känner mig dragen till precis allt.

Det var det. Ett längre inlägg än vad jag hade väntat mig. Jag skulle bara berätta om min sommarsolstånds-ritual. Men jag antar att skrivarlusten som fått ligga och gro har slagit ut i full blom. Jag längtar så enormt efter varje tillfälle att sätta mig framför datorn och pysa ut mina tankar, känslor och idéer. Det känns härligt! Jag avslutar här kort och gott med att säga – jag uppskattar dig! Jag vill att du ska veta det. Att det betyder mycket för mig att du tar dig tiden att läsa mina ord. Tack för det, för att du finns och för att du är den du är. Kram Mary 💖

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Nymåneritual i jungfruns tecken

Ikväll är det dags för en efterlängtad nymåneritual! Nymånen infaller i jungfruns tecken idag den 7 september och det...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning