VĂ€lj en sida

Frasiga och goda veganska pannkakor

Veganska pannkakor

Skrivet av Mary Davidsson

Att vĂ„ga sĂ€tta ord pĂ„ sĂ„nt som man inte alltid pratar om. Att utforska Ă€mnen inom allt frĂ„n andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofĂ€rssĂ„sen. VĂ„ga testa nytt. VĂ„ga utmanas. Utvecklas. Det Ă€r sĂ„n jag vill vara. VĂ€lkommen att följa med pĂ„ min resa đŸ„° ✹

juni 22, 2021

Hey you 😍 Vad sĂ€gs som att laga goda, frasiga, veganska pannkakor idag? Till frukost, lunch, fika eller middag – du vĂ€ljer sjĂ€lv! Pannkakor kan typ aldrig bli fel. Idag Ă„r 2021 finns det sĂ„ mĂ„nga varianter pĂ„ pannkakor att det nog inte ens gĂ„r att inte tycka om pannkakor lĂ€ngre. Men jag tĂ€nkte keep it simple och köra pĂ„ vanliga traditionella pannkakor. Sa jag att de hĂ€r veganska pannkakorna Ă€r svingoda? Pannkakskungen hĂ€r hemma har inte grĂ„tit en enda tĂ„r efter att vi har bytt till det hĂ€r veganska receptet pĂ„ pannkakor. Varför Ă€ta mjölk och Ă€gg i onödan? Det Ă€r sĂ„ mycket vi gör av gammal vana. Du vet vĂ€l om att Ă€gg och mjölk Ă€r riktig skrĂ€pmat? Den som inte ser nyttan i att avstĂ„ animalier för djurens skull kanske Ă„tminstone kan se nyttan för egen del. Gör dig sjĂ€lv en tjĂ€nst – Ă€t veganska pannkakor. För din hĂ€lsas skull och för dina smaklökars skull (och för mother earth och djurens skull 😘) Hur som helst, det hĂ€r Ă€r verkligen receptet för dig som gillar riktigt frasiga pannkakor! Ät dem som de Ă€r eller med Alpro’s whipping cream (godare och mycket nyttigare Ă€n grĂ€dde) som du vispar med lite vaniljessens eller vaniljsocker. Toppa med bĂ€r, riven vegansk choklad, nötter – what so ever. LĂ„t fantasin flöda! NĂ€r du testar mitt pannkaksrecept, lĂ€gg upp en bild pĂ„ dina smarriga pannkakor pĂ„ Instagram och tagga mig @marydavidsson sĂ„ jag fĂ„r se dina mĂ€stervĂ€rk. PS. jag repostar alla pannkakstaggar 😁😍

Ingredienser

 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk vaniljessens (valfritt, kan Ă€ven anvĂ€nda samma mĂ€ngd vaniljsocker men i sĂ„ fall skippar du lönnsirapen. Dock Ă€r vaniljsocker ett mer onyttigt alternativ)
 • 1 msk lönnsirap (valfritt, för sötma)
 • 0,5 tsk salt
 • Ca 1 dl kikĂ€rtsspad (mĂ€ngden spad som utvinns ur ett paket med kikĂ€rtor)
 • 1,5 dl vatten
 • 0,5 dl olja
 • 3,5 dl vĂ€xtbaserad dryck 
 • Mjölkfritt smör till stekningen

Gör sÄhÀr

 1. Blanda alla torra ingredienser i en skÄl. 
 2. Blanda sedan i olja och vatten och rör om ordentligt.
 3. TillsÀtt 1 dl vÀxtbaserad dryck Ät gÄngen och vispa smeten.
 4. HÀll i kikÀrtsspadet och vispa.
 5. StÀll in skÄlen med smeten i kylskÄpet i 5-10 min. (Inget mÄste)
 6. VÀrm stekpannan och lÀgg i smöret. Pannan har uppnÄtt perfekt vÀrme nÀr smöret har slutat frÀsa.

Veganska pannkakor
Perfekt, slÀt pannkakssmet utan klumpar!

Veganska pannkakor

Veganska pannkakor
Ärligt, vem blir inte sugen pĂ„ pannkakor?

Veganska pannkakor

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Vegansk kebabrulle (sjukt god!)

Jag dyker rakt in - VEGANSK KEBABRULLE! Japp, du lÀste helt rÀtt. ErkÀnn det vattnas redan i munnen pÄ dig? FörstÄr...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
SÄ gör du en nymÄneritual
LÀr dig rÀkna med numerologi
7 sÀtt att sÀtta hÀlsosamma grÀnser
SÄ gör du en tarmsköljning