Välj en sida

Frasiga och goda veganska pannkakor

Veganska pannkakor

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

juni 22, 2021

Hey you 😍 Vad sägs som att laga goda, frasiga, veganska pannkakor idag? Till frukost, lunch, fika eller middag – du väljer själv! Pannkakor kan typ aldrig bli fel. Idag år 2021 finns det så många varianter på pannkakor att det nog inte ens går att inte tycka om pannkakor längre. Men jag tänkte keep it simple och köra på vanliga traditionella pannkakor. Sa jag att de här veganska pannkakorna är svingoda? Pannkakskungen här hemma har inte gråtit en enda tår efter att vi har bytt till det här veganska receptet på pannkakor. Varför äta mjölk och ägg i onödan? Det är så mycket vi gör av gammal vana. Du vet väl om att ägg och mjölk är riktig skräpmat? Den som inte ser nyttan i att avstå animalier för djurens skull kanske åtminstone kan se nyttan för egen del. Gör dig själv en tjänst – ät veganska pannkakor. För din hälsas skull och för dina smaklökars skull (och för mother earth och djurens skull 😘) Hur som helst, det här är verkligen receptet för dig som gillar riktigt frasiga pannkakor! Ät dem som de är eller med Alpro’s whipping cream (godare och mycket nyttigare än grädde) som du vispar med lite vaniljessens eller vaniljsocker. Toppa med bär, riven vegansk choklad, nötter – what so ever. Låt fantasin flöda! När du testar mitt pannkaksrecept, lägg upp en bild på dina smarriga pannkakor på Instagram och tagga mig @marydavidsson så jag får se dina mästervärk. PS. jag repostar alla pannkakstaggar 😁😍

Ingredienser

 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk vaniljessens (valfritt, kan även använda samma mängd vaniljsocker men i så fall skippar du lönnsirapen. Dock är vaniljsocker ett mer onyttigt alternativ)
 • 1 msk lönnsirap (valfritt, för sötma)
 • 0,5 tsk salt
 • Ca 1 dl kikärtsspad (mängden spad som utvinns ur ett paket med kikärtor)
 • 1,5 dl vatten
 • 0,5 dl olja
 • 3,5 dl växtbaserad dryck 
 • Mjölkfritt smör till stekningen

Gör såhär

 1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. 
 2. Blanda sedan i olja och vatten och rör om ordentligt.
 3. Tillsätt 1 dl växtbaserad dryck åt gången och vispa smeten.
 4. Häll i kikärtsspadet och vispa.
 5. Ställ in skålen med smeten i kylskåpet i 5-10 min. (Inget måste)
 6. Värm stekpannan och lägg i smöret. Pannan har uppnått perfekt värme när smöret har slutat fräsa.

Veganska pannkakor
Perfekt, slät pannkakssmet utan klumpar!

Veganska pannkakor

Veganska pannkakor
Ärligt, vem blir inte sugen på pannkakor?

Veganska pannkakor

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Vegansk kebabrulle (sjukt god!)

Jag dyker rakt in - VEGANSK KEBABRULLE! Japp, du läste helt rätt. Erkänn det vattnas redan i munnen på dig? Förstår...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning