Välj en sida

Tankar Om Sårbarhet

Sårbarhet

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

april 5, 2021

En harmonisk kväll. Doften av mitt farligt goda bananbröd som bakas i ugnen har spridit sig i hela hemmet. Det luktar ljuvligt. Ingenting är så trevligt som när doften av mat eller nybakat bröd sprider sig i hemmets alla vrår. Nybakade bullar. En gryta som puttrar på spisen. Det inger en känsla av hemtrevnad. En känsla av trygghet. Doften är nog en av de viktigaste ingredienserna för att känna trygghet i sitt hem. För att kunna blomma ut i sin fulla potential är trygghet den viktigaste ingrediensen. Jag börjar fundera över vad den viktigaste ingrediensen är för att träffa någons hjärta. Vad är det som får människor att connecta med den skapade kraften? Med musiken vi lyssnar till? Böckerna vi läser? Filmerna vi ser på? 

Sårbarhet. Den viktigaste ingrediensen för att träffa någon i hjärtat är sårbarhet. Det är den. Sårbarheten som får två hjärtan att slå i samma takt. Det är den som ger gåshud på publikens armar. Det är sårbarheten som får läsarnas ögon att fyllas med tårar. Det är sårbarheten som banar väg för dig när du reser på din sanna väg. När vi vågar dela med oss av vårt inre. Det vi verkligen känner. Din sårbarhet är det vackraste som finns. Men varför är vi så rädda för att visa den?

Att vara sårbar innebär att våga gå emot rädslan för att bli avvisad. Missförstådd. Att inte bli tagen på allvar. Att visa vem vi verkligen är. Det är något av det mest skrämmande som finns. Att vara sitt sanna jag och uttrycka det vi verkligen vill uttrycka. För tänk om andra inte accepterar mig för den jag är? Tänk om mina innersta känslor inte blir tagna på allvar? Därför anpassar vi oss, mer eller mindre för att passa in. Vi spelar en roll som baseras på vad vi tror att andra tror att vi är. Ju bättre vi spelar den rollen, desto längre bort kommer vi från vårt autentiska jag.

Om vi aldrig vågar riva muren som världen har hjälpt oss att bygga runt våra hjärtan kommer vi aldrig att möta oss själva. På riktigt. Bara genom hur långt vi har mött oss själva, bara så långt kan vi möta någon annan. Innan vi vågar se djupt in i våra hjärtan har vi bara fått uppleva kärleken som en krusning på ytan. Bara så djupt som vi älskar oss själva. Bara så djupt kan vi älska andra. Men hur djupt kan vi älska oss själva om vi inte vågar se in i vårt innersta? Kan man vara helt autentisk utan att vara sårbar?

Vi kan höra den i någons tonläge. Vi kan känna den som en kemisk effekt i våra kroppar. Sårbarheten. Vi känner igen den direkt. För den talar till något djupt inom oss själva. Vi känner igen oss i texterna. Melodierna. Energierna. Färgerna. Konturerna. Det talar till oss. Därför att det uttrycker något som vi själva har i vårt inre. Något som vi själva aldrig har kunnat sätta ord på.

Jag sitter och tänker på min resa mot min egen sårbarhet. Vem var jag innan jag var i kontakt med mina känslor? Innan jag vågade möta mig själv på djupet? Jag vet inte. Allt jag vet är att livet är för värdefullt för att kastas bort på att leva med ett slutet hjärta. Jag vill uppleva livet från djupet av min själ. Jag vill träffa människor som också lever med öppna hjärtan. Som vågar stå i sitt eget ljus. Som vågar skina trots att det sticker i andras ögon. Jag vill träffa levande människor. Med äkta skratt och rena avsikter. Som vågar vara sitt autentiska jag i en värld som kräver att du är fejk. Som vågar vara sårbara. Jag vill möta människor som vågar säga ”Det här är jag” oavsett om det är en bra eller en mindre bra dag. Mer autenticitet åt folket!

Nu har jag precis tagit ut bananbrödet ur ugnen och avslutar därmed kvällens reflektion.

Vad betyder sårbarhet för dig?

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Nymåneritual i jungfruns tecken

Ikväll är det dags för en efterlängtad nymåneritual! Nymånen infaller i jungfruns tecken idag den 7 september och det...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning