Välj en sida

Baka tjusiga påskmuffins

Påskmuffins kyckling

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

april 4, 2021

Ett superenkelt recept på påskmuffins som ser ut som kycklingar. Påskmuffinsen passar perfekt att baka till påsk för de allra minsta. Det här receptet har funnits med sedan Filippa var i samma ålder som Keeyan och muffinsen blir sådär barnsligt, gulligt fulsöta 😍. De här påskmuffinsen blir en härlig färgklick på det påskdukade fikabordet. Eller varför inte ge bort några påskmuffins i påskpresent? Det är mysigt att baka med barnen och ett ypperligt tillfälle att öva bland annat turtagning och att räkna. Man får ha med i beräkningen att det blir lite extra kladdigt när barnen är med så därför brukar jag alltid förbereda en del av ingredienserna i skålar innan baket sätter igång. Brukar du baka med dina barn? 

Ingredienser

Muffins ca 12 st

 • 100 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 3 dl mjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 dl mjölk

Frosting

 • 200 g philadelphiaost
 • 1 dl florsocker
 • 1 tsk vaniljsocker

Topping

 • Karamellfärg (valfri färg, kul med fler olika kulörer på kycklingarna)
 • Riven kokos
 • Smarties

Gör så här:

Muffins

 1. Smält smöret.
 2. Vispa ägg och socker tills det blir pösigt.
 3. Ta en ny skål och blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
 4. Häll i mjölken i det smälta smöret.
 5. Tillsätt smör- och mjölkblandningen med mjölblandningen växelvis i ägg smeten.
 6. Ställ ut muffinsformar på en plåt om du inte använder muffinsplåt. Fyll formarna med ⅔ av smet. 
 7. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 12-15 minuter beroende på din ugn. Prova med att stoppa ner en sticka eller tandpetare i en muffins för att se efter när de är klara. (Inget kladd på stickan=klar)
 8. När muffinsen är klara lägger du upp dem på ett galler för att låta dem svalna helt innan du lägger på frosting. Smöra på ett lager frosting så att det täcker muffinsen. 

Doppa sedan muffinsen i den färgade kokosen. Sätt sedan dit två ögon och en näbb. För den som önskar finns det färdiga ögon att köpa i matbutiker. Vi satte en prick på varje smartie som pupill av chokladkristyr som fanns hemma. Men det går lika bra utan! Sist men inte minst sätter du dit näbben som är en halv smartie. Voilá! Urtjusiga påskmuffins! 🐥

Frosting

Medan du väntar på att muffinsen ska svalna kan du fixa frostingen. Blanda philadelphiaosten tillsammans med florsockret och vaniljsockret i en skål. Blanda tills frostingen blir helt slät och jämn, inga klumpar. Du kan använda en sked att blanda med. 

Topping

Lägg i 2 dl kokosflingor i en liten djup tallrik eller i en skål. Droppa på lite färg på kokosen och blanda den tills all kokos har blivit färgad. Använder du fler färger kan du fördela kokosen i två skålar och droppa med en färg i vardera skål. Det kan behövas mer kokos, beroende på hur mycket muffins det blir (läs beroende på hur mycket smet barnen äter😂).

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Vegansk kebabrulle (sjukt god!)

Jag dyker rakt in - VEGANSK KEBABRULLE! Japp, du läste helt rätt. Erkänn det vattnas redan i munnen på dig? Förstår...

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vårt Påskfirande | marydavidsson.com - […] lite sura miner och tjafs kom vi hem och bakade påskmuffins som ser ut som kycklingar. Medan muffinsen svalnade…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning