Välj en sida

Så enkelt gör du en nyttig och god jordgubbsbowl

Nyttig jordgubbsbowl

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

mars 30, 2021

Är du en frukostmänniska? Eller behöver du sätta igång dagen innan du känner någon aptit? Oavsett vad så kommer här ett alternativ som kan vara passande för dig. Den här frullen är lättsam att äta samtidigt som du blir mätt! När jag säger maxad frukost, då menar jag fullproppad med vitaminer och nyttiga fetter! Sånt som jag älskar. Själv så älskar jag frukostar. De ska enligt min mening helst ätas lite senare på förmiddagen och vara bestående av lite av allt. Det är något heligt som jag och barnen har skapat tillsammans. Långa och goda frukostbufféer som vi avnjuter tillsammans på helgerna. Men under veckodagarna då det inte finns lika mycket tid blir det oftast något snabbt och enkelt. Men jag vill inte kompromissa om att det ska vara gott och nyttigt. Därför passar den här jordgubbsbowlen perfekt! Supernyttig vitaminbomb som smakar ljuvligt! För att njuta av min jordgubbsbowl är det fördelaktigt om du gillar kokossmak.

Ingredienser

  • 10 frysta jordgubbar (om de är stora, annars 20 små)
  • 2-3 msk kokosmjölk
  • Några gojibär
  • 1 msk chiafrön

Gör såhär:

  1. Mixa de frusna jordgubbarna tillsammans med kokosmjölken till en slät kräm. Anpassa mängden kokosmjölk efter hur fast du vill ha jordgubbskrämen. 
  2. Häll upp i en skål och toppa med gojibär och chiafrön.
  3. Njut!

Tips!

Använd kokosmjölken Aroy-D för en renare och nyttigare kokosmjölk. Den innehåller mindre konstiga och onyttiga beteckningar på innehållsetiketten och har riktigt krämig och god smak. Finns på Willys. 

Visste du att?

Gojibär tillhör kategorin superfood. Det innebär att bäret räknas som extremt nyttigt med ett näringsinnehåll som är högt i jämförelse med den energi det ger. Gojibären är fullspäckade med vitaminer, mineraler och oxidanter som har hälsofrämjande effekter. Inräknat i de hälsofrämjande effekterna är bland annat stärkt immunförsvar, hindrar tidigt åldrande samt ökar ämnesomsättningen. Inte nog med det – gojibäret innehåller dessutom antioxidanter, spårämnen, aminosyror och vitaminer. Det innehåller även betasistosterol som bidrar till att sänka kolesterol samt solaventivon som fungerar kraftigt antibakteriellt. Här nämns ett fåtal hälsofördelar, men du hör ju själv varför bäret kallas superfood! Du kan enkelt mixa gojibären i en smoothie eller äta det som topping på en fruktsallad eller yoghurt till exempel. Bara ett enkelt tips till dig som vill maxa näringen i ditt matintag. 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Vegansk kebabrulle (sjukt god!)

Jag dyker rakt in - VEGANSK KEBABRULLE! Japp, du läste helt rätt. Erkänn det vattnas redan i munnen på dig? Förstår...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning