Välj en sida

Så gör du en kraftfull nymåneritual

nymåneritual, manifestera med nymånen, så gör man en nymåneritual, månologi, nymånens magi

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

december 14, 2020

Nymåneritual, har du du hört talas om det förut? Hur man kan göra nymåneritualer för att manifestera sina drömmar? Människor har i urminnes tider arbetat med månens energier. Och en av mina absoluta favoritritualer är just nymåneritualer.

För den som vill skippa peptalket i början av blogginlägget och vill sätta tänderna direkt i nymåneritualen – scrolla ner till ”Så gör du en nymåneritual” ❤️

Pepp inför din nymåneritual

Du vet den där drömmen som du har? Den som kan hålla dig vaken om nätterna. Som kan uppta varenda del av din tankeverksamhet. Den som kan få fjärilarna att gå bananaz i magen på dig. Som får dig att känna dig verkligt levande. Den drömmen som får dig att längta efter framtiden. Vad sägs som att ta och se till att den drömmen blir till verklighet? Hur hade det känts? Rätt fantastiskt va? Ja men dåså! Vad väntar du på? I det här inlägget får du lära dig att manifestera dina drömmar med en nymåneritual.

Mina vänner – det är dags för mig att få äran att dela med mig av en fantastisk nymåneritual! Med hjälp av nymånens energier kan du manifestera dina drömmar. Allt du behöver är att utföra en enkel men väldigt kraftfull ritual! Vid varje nymåne som inträffar en gång varje månad blir du påmind om att tydligt formulera dina önskningar för dig själv. Som du kanske vet är det annars lätt att skjuta upp sina drömmar. Till ett senare tillfälle. Som aldrig tycks dyka upp. Hur ofta har du uppnått drömmar som du skjutit upp?

Så manifesterar du dina drömmar med en kraftfull nymåneritual.

I det här blogginlägget kommer du att få praktiska tips på hur du utför en nymåneritual. För dig som aldrig har utfört nymåneritualer förut – du får tydlig vägledning i hur du kan gå tillväga för att skapa goda förutsättningar för att manifestera dina drömmar med nymåneritualer. Men inget är hugget i sten. Det viktigaste är vilken känsla ritualen skapar hos dig. Så du kan med fördel lägga till eller ta bort detaljer i nymåneritualen som följer i inlägget med något som känns bra för just dig. Till dig som har erfarenhet av att skapa med hjälp av månen – du kan få tips som känns inspirerande att tillföra i din nymåneritual. Min nymåneritual är skapad med hjälp av Yasmin Bolands bok “Monologi” (på denna länk kan du köpa boken). Men jag har själv tagit bort och tillfört delar för att skapa min egen nymåneritual.

Så manifesterar du dina drömmar med en kraftfull nymåneritual.

Nymåne- och fullmåneritualerna är fasta rutiner som jag utför varje månad. De har hjälpt mig enormt mycket i mitt liv och jag är så tacksam att jag kom över de här teknikerna. Därför vill jag dela med mig av dem till dig så att du också kan skapa det liv du drömmer om! Tryck här för att läsa mitt blogginlägg om fullmåneritualer.

“Everything is energy and that´s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.” – Albert Einstein

Varför nymåneritualer?

Du kanske undrar varför nymåneritualer är så kraftfulla när det kommer till att manifestera sina drömmar? Det handlar om att månens energier när den är alldeles ny är energier av “En ny början”, “Skapandekraft”, “Att så nya frön”. Drömmar kan gå i uppfyllelse utan att man samverkar med månen. Men med nymåneritualer får dina drömmar en extra energiboost. Det blir alltså enklare att få drömmar att slå in när man samverkar med månens faser. Samtidigt kan det hjälpa dig att se till att ta tag i de drömmar du har. Att sluta skjuta upp dem som att du kommer att leva i all oändlighet! Att skapa en kontinuitet i att sträva efter de mål och de drömmar du önskar uppfylla.

Så manifesterar du dina drömmar med en kraftfull nymåneritual.

Vad kommer du att ångra på din dödsbädd?

Vet du vad människor som ligger på sin dödsbädd oftast ångrar med sina liv? Att de aldrig tog chansen att uppfylla sina drömmar. Att de satt fast i bojorna av rädsla för vad andra skulle tycka och tänka. Att de inte följde sitt hjärta och levde så som de själva önskade. 

En australisk sjuksköterska vid namn Bronnie Ware arbetade många år inom palliativ vård. Hon vårdade patienter under deras sista 12 veckor i livet. Bronnie Ware skrev ner de döende patienternas uppenbarelser i sin blogg som hette “Inspiration and Chai”. Bloggen fick så mycket uppmärksamhet att hon skapade en bok av sina observationer. (Läs mer om det genom att trycka här på denna länk) Boken finns översatt till svenska och kan köpas här

I Wares bok kan man läsa om de fenomenala och klarsynta visionerna som döende människor får i slutet av sina liv. Något som Bronnie Ware uppmärksammade och tänkte att vi kunde ha mycket att lära oss från. De döendes visdom kunde bli möjligheter i andra människors liv.

Så manifesterar du dina drömmar med en kraftfull nymåneritual.

Hon berättar att när döende människor fick frågan om vad de ångrade eller något de skulle velat ha gjort annorlunda i livet så dök det upp samma svar. Om och om igen. Fem av de absolut vanligaste sakerna döende människor ångrade eller önskade att de hade gjort annorlunda kan du läsa om i hennes bok. I det här sammanhanget vill jag bara än en gång understryka att enligt Bronnie Ware observationer var NUMMER ETT på listan:

“Jag önskar att jag hade haft modet att leva ett liv riktigt mot mig själv, inte det liv som andra förväntade sig att jag skulle leva.”

Vilka drömmar tror du att du skulle ångra att du aldrig vågade satsa på när du ligger på din dödsbädd? Du vet väl om att ingen någonsin kan veta när den sista dagen i ens liv är kommen? Även om du lever som att du har obegränsat med tid. Obegränsat med liv. Ställ dig själv frågan: “Vad är det jag fortsätter att skjuta upp?” “Är jag beredd att ångra det på min dödsbädd?”

Så manifesterar du dina drömmar med en kraftfull nymåneritual.

Manifestera dina drömmar med nymåneritualer

Innan vi sätter igång vill jag bara nämna några viktiga saker som du kan ha med dig i bakfickan när du manifesterar med nymåneritualer. Du kan önska dig vad som helst, och så sant som det är sagt så är drömmar till för att uppfyllas. Men det kan vara bra att använda en teknik som gör manifestionsprocessen smidigare. Som gör det enklare att uppfylla de mål och drömmar du har.

“För att få något du aldrig har haft, måste du göra något som du aldrig förut har gjort!” – Tomas Jefferson

Låt säga att du önskar dig en lyxig strandvilla i Malibu. Idag bor du i en etta med kokvrå. Den ligger på källarplan där det är för varmt på sommaren och för kallt på vintern. Den har gulnade tapeter som börjat lossna från väggarna och du delar dusch och toalett med dina grannar. Du är arbetslös och ett liv i lyx och fläder känns som en väldigt avlägsen dröm. Steget från din nuvarande livssituation till den livssituation som du drömmer om är rätt så stort. Att den drömmen ska gå i uppfyllelse i ett steg kan kännas ganska otroligt. Ingenting är omöjligt. Men oddsen kanske inte är de bästa. Tänk istället “små steg leder mig fram till de stora målen”. Så i det här exemplet kunde du börja med att önska dig ett jobb. En god inkomst. Och se allt som steg på vägen fram till den stora önskan du har. Precis som att sätta upp delmål. Att gå från att leva fattigt till att leva ett liv i lyx behöver i de allra flesta fall ske i flera olika steg. Under en längre tidsperiod.

Innan du börjar:

 • Se till att vara någonstans där du inte blir störd. Där det är tyst och lugnt så att du kan koppla av ordentligt
 • Stäng av ljud på mobilen och ta bort alla distraktioner så att du kan vara ostörd under nymåneritualen
 • För skön stämning – sätt på behaglig musik på låg volym. Tänd levande ljus och ha en kopp av ditt favoritte eller ett glas vatten att dricka under nymåneritualen
 • Elda palo santo, salvia eller rökelser för att rena energierna i rummet
 • Ta en stund att sitta i stillhet. Blunda om du vill och fokusera på dina hjärtslag. Låt andningen bli djup och lugn. Låt kroppen slappna av
 • Ha papper och penna till hands (ha gärna en skrivbok där du skriver ner dina önskningar. Det kan vara kul att se tillbaka på de drömmar du lyckats uppfylla)
Så manifesterar du dina drömmar med en kraftfull nymåneritual.

Gyllene tips för din nymåneritual:

 • Du har säkert hört uttrycket: “Fake it ´til you make it!” Det här sättet är din bästa vän när du vill manifestera med nymåneritualer
 • Fokusera på det du vill göra/det du vill ska hända. Inte på det du INTE vill. “Energy flows where attention goes”
 • Önska dig en känsla istället för att önska dig materiella ting. Med det sagt vill jag inte begränsa dig i vad du kan och inte kan önska dig. Utan det är mer ett vettigt tips på vägen. Vill du önska dig en bil, så önska dig en bil. Men ha i åtanke att materiella ting oftast inte ger dig annat än en kortvarig lycka. Och att manifestera materiella ting kan skapa ett växande ha-begär som blir som när en hund jagar sin egen svans. Söker du efter sann lycka? Då finner du den inte i det materiella
 • Önska dig inte en specifik person! Det kan kännas lockande att vid nymåneritualerna önska att din crush blir förälskad i dig. Men kom ihåg att alla har en fri vilja! För att en viss person ska komma in i ditt liv krävs det också att han eller hon faktiskt vill vara där. Fokusera istället på vad din drömrelation skapar för känsla hos dig. Hur din drömpartner är. Skapa en önskan utifrån att träffa en partner som är bra för dig, som är en sann matchning och låt resten bli en överraskning i vem han eller hon är som dyker upp i ditt liv
 • Detsamma gäller i önskningar som handlar om att förändra en annan människa. Det fungerar inte så. Manifesteringar kan inte ingripa i andra människors fria vilja. Det är bara så det är. Börja bli mer medveten om vad det är du önskar. Kanske önskar du att din partner var mer respektfull mot dig. Om du har pratat med honom eller henne och förklarat hur du känner men inte fått något gehör. Då kanske du istället behöver fundera över om du lever tillsammans med rätt partner? Eller vad du är beredd att kompromissa kring. Någon som inte vill förändras kommer inte att göra det. Oavsett hur mycket du själv vill det
 • En viktig punkt – TRO PÅ ATT DU ÄR VÄRD DET DU ÖNSKAR DIG! Försök catcha upp med dig själv då och då för att verkligen stämma av att du känner att du är värd det du önskar dig. Känner du att du förtjänar en kärleksfull relation? Eller känner du att du förtjänar att känna lycka? Om du inte kan känna att du är värd det du önskar dig så kommer manifesteringen troligen inte att fungera. Försök att ta reda på varför du begränsar dig själv genom att tro att du inte förtjänar det du drömmer om. Arbeta med det och försök att bli fri ifrån de begränsande trosuppfattningarna som du har. Först när du känner dig värdig kan dina drömmar bli verkliga! Och du – du är värd allt det bästa i livet!
Så manifesterar du dina drömmar med en kraftfull nymåneritual.

Såhär gör du en nymåneritual:

 • (Valfritt men rekommenderas) För att komma i riktigt skön känsla – gör en eller några yogaövningar. Ett tips är att göra “Legs up the wall” i 5-10 minuter samtidigt som du andas lugnt och djupt. Ett annat tips är “Childs pose” i några minuter med lugn andning (OBS! Ha inte levande ljus tända om du riskerar att somna vid dessa yogaövningar!)
 • Ägna en stund åt att känna tacksamhet. Tänk på människor och situationer som skapar en behaglig känsla hos dig. Skriv ner dessa fem till tio personer eller situationer som får dig att känna dig glad. Gärna personer/situationer som du kan koppla till den senaste månaden. Le inombords och tänk som att du sänder kärlek till allt och/eller alla som du skrivit på listan
 • Du kan bestämma dig för att ha en eller flera önskningar under nymåneritualen. En del vill fokusera på en enda önskan åt gången. Andra föredrar att ha en “större” önskan tillsammans med flera mindre önskningar. Gör det som passar dig bäst. Antingen en önskan. Eller ca tio önskningar
 • Bestäm dig för vad du ska önska och/eller vilka intentioner som du ska fokusera på under de kommande fyra veckorna. Skriv det med detaljrikedom eller mer vagt, så som det passar dig. Bestäm också vad du är beredd att göra för att få dina önskningar att slå in. Exempel: drömmer du om att skriva en roman och bli författare – skriv 2000 ord per dag 
 • Skriv ner, skissa eller rita det du önskar på ett papper. Gör det som skapar mest känsla hos dig
 • Läs igenom de önskningar som du skrivit ner på pappret. Visualisera varje önskan som om den redan är sann. Det här är det viktigaste med hela processen! Drömmer du om ett nytt jobb? Se framför dig vad det är du gör när du utför arbetet du drömmer om. Hur får det dig att känna dig när du utför jobbet? Skapa den känslan inom dig som du tror att du kommer att känna när du arbetar med det du vill. Var kvar i de känslorna en stund
 • Skriv ner en affirmation som stöder din önskan. Enligt exemplet om ett nytt arbete ovan skulle en affirmation kunna vara “Jag trivs i min nya yrkesroll där jag får vara kreativ och ta ansvar!” 
 • Det är viktigt att tro på att de önskningar man har kan slå in. Ju mer du tror att de kan slå in, desto troligare är det att de gör det. Se över listan med önskningar och känn efter vilka önskningar du känner dig osäker på. Dessa önskningar behöver du fokusera mer på att känna tillit till att de kan gå i uppfyllelse
 • Avsluta nymåneritualen med att meditera i 10-15 min. Dina drömmar kan högst troligt uppnås även utan meditation. Men manifestationsprocessen blir troligen mindre smidig och elegant om du inte mediterar. Meditation hjälper dig att skapa mer positiv energi. Och positiv energi hjälper dig att manifestera. Tänk dig att du släpper ut dina drömmar i universum och att du vet att de kommer att förverkligas
Så manifesterar du dina drömmar med en kraftfull nymåneritual.

Efter din nymåneritual

 • Efter nymåneritualen ser du till att göra allt du kan för att önskningarna ska gå i uppfyllelse. Du kommer att bli förvånad över synkroniciteten som sker i ditt liv när du aktivt börjar önska något. Var uppmärksam på tecken om att din önskan “blivit hörd”. Det blir den alltid, men det kan kännas uppmuntrande att se tecken att önskan är påväg att bli sann. Kanske börjar kollegorna i fikarummet prata om sommarstugor (just under den perioden du önskar dig det). Eller så börjar du plötsligt uppmärksamma reklam med inslag av just den yrkesrollen du önskar dig (när du aktivt börjat önska dig det). Det kanske sjungs om lyxiga strandvillor i sångerna du hör på radion (precis som den lyxiga strandvillan du önskar dig). Var uppmärksam så kommer du att upptäcka små, små mirakel varje dag. Som troligen kommer att få dig att le, eller få fjärilarna att fladdra i magen.
 • Varje morgon och kväll – ta dig en stund och fokusera stenhårt på att det du önskar redan är din verklighet. Visualisera och se för ditt inre när du är i den verkligheten. Känn känslan av att befinna dig i att din önskan är sann. Om du har med flera olika önskningar i din lista du skrev under nymåneritualen så välj ut den önskan som känns mest viktig för dig. Den här punkten är superviktig i manifestationsprocessen. Framförallt under de två första veckorna efter att du gjort nymåneritualen. Om du inte tror att du kan visualisera varje dag under resten av månaden, se till att åtminstone göra det varje dag under de två veckorna som följer efter nymåneritualen
 • Till hjälp kan du ha ett foto på mobilen eller skriva ut en bild av något som symboliserar det du drömmer om. Ta fram fotot och se på det samtidigt som du känner i ditt inre att din önskan redan är sann
 • Ett annat tips är att varje dag skriva ner affirmationsrader: Exempelvis om du önskar dig ett nytt jobb kan du skriva: “Jag trivs på mitt nya jobb och ser fram emot varje nytt arbetspass”. Skriv meningen om och om igen, ett dussintals gånger. Eller fler om du vill. Det här kan hjälpa dig att skapa en känsla av att det du önskar redan är sant
 • Läs din affirmation varje dag. Meditera gärna under minst fem minuter och läs affirmationen högt eller tyst för dig själv flera gånger på raken
Så manifesterar du dina drömmar med en kraftfull nymåneritual.

Om din önskan inte går i uppfyllelse

Det är viktigt att vara konsekvent i manifestationsprocsessen. Det fungerar inte att slänga iväg en önskan och tro att den kommer att serveras i din verklighet på ett silverfat. En del saker tar mer tid än andra. Därför får du inte ge upp om saker och ting inte sker så snabbt som du önskar. Fortsätt med nymåneritualerna varje månad och fortsätt med visualiseringen. Affirmationerna. Och att göra det du kan göra för att ta dig närmare det du önskar. Det går inte att sitta still och vänta. Att agera och röra sig mot rätt riktning är A och O för att få saker och ting att ske. Tålamod och att vara konsekvent. Det är dina bästa verktyg när du börjar manifestera med nymåneritualer.

Om det har gått en tid där du vid flera nymånar har önskat dig samma sak och utfört alla stegen ovan men ingenting händer. Du ser inga tecken i din vardag och har ingen känsla för att önskan tycks vara på väg att bli sann. Då är det dags att ställa dig själv frågan om det du önskar verkligen är rätt för dig? Ibland kan det hända att vi inte önskar från hjärtat. Och en del saker är inte menade att de ska ske. Ha tillit till att det som sker är meningen. Och att det som inte sker är för allas bästa. Även om vi inte ser eller kan förstå allt, så finns det en större mening till allt som sker eller inte sker.

Så manifesterar du dina drömmar med en kraftfull nymåneritual.

Tack och grattis

Stort tack för att du tog del av det här inlägget. Det är en ära för mig att få möjligheten att föra vidare kunskap som jag tagit till mig och implementerat i mitt liv. Det som fungerar för mig kommer att fungera för dig. Det är med stor glädje jag delar med mig av min nymåneritual! Och grattis till dig som är redo att sluta skjuta upp dina drömmar. Som vill satsa helhjärtat på att bli den bästa versionen av dig själv. Och att leva det liv du alltid drömt om. Grattis till dig! Jag är din största supporter i din resa mot självförverkligande och jag önskar dig all lycka! 😊

För dig som vill grotta ner dig ännu lite mer i nymånen och läsa om hur stjärntecknen inverkar på dess energi – läs på Moon Omens hemsida genom att trycka på denna länk.

Har du frågor eller behöver tips på vägen – tveka inte att höra av dig till mig! För mer inspiration, följ mig på Facebook och på Instagram! Dela gärna detta inlägget till vänner och familj om det finns fler du tror kan dra nytta av nymåneritualer.

Säg hej eller berätta hur det går för dig! Har du börjat upptäcka synkronicitet i ditt liv? Har drömmar börjat slå in? Jag vill jättegärna höra hur det går för dig i ditt skapande 😍

Tills vi hörs igen – ha det bäst och ta hand om dig! Love Mary ❤

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Nymåneritual i jungfruns tecken

Ikväll är det dags för en efterlängtad nymåneritual! Nymånen infaller i jungfruns tecken idag den 7 september och det...

6 Kommentarer

 1. Birgitta Davidsson

  Bra upplagt och lätt att ta till sig.
  Tack!

  Svara
 2. Kilpeläinen

  Spännande! 🙂

  Svara
 3. Therese

  Tack för fantastisk inspiration!
  🙏❤️

  Svara
  • Mary Davidsson

   Tack för din kommentar ❤️🥰
   Nymåne- och fullmåneritualer har verkligen transformerat mig och hela mitt liv. Är så glad att kunna dela vidare kunskapen så att fler får möjlighet att använda sig av månens energi för att läka och manifestera. Är du ny med månritualer eller har du arbetat med månens energi förut? 🤗 Kram Mary

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Konspirationsteorier, osteopati & 5 AM Club | marydavidsson.com - […] Igår inföll nymånen i vattumannen tillsammans med hela sex planeter i vattenbärarens tecken. Energier som många av oss känt…
 2. Så gör du en fullmåneritual | marydavidsson.com - […] Nymånen kommer med energin av nystart. Därför är det ett fantastiskt tillfälle att utföra en nymåneritual där du mediterar…
 3. Nymåneritual i jungfruns tecken | marydavidsson.com - […] Ikväll blir det dags för en efterlängtad nymåneritual! Nymånen infaller i jungfruns tecken idag och det är den perfekta…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning