Välj en sida

Filippas goda potatis- & purjosoppa

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

december 9, 2020

Hej där! 🙂 Nu kändes det som att det var läge för ett till recept. Det här är ingen matblogg och gormékockar kommer inte att bli det minsta imponerade av de recept som dyker upp här. Men jag tänker att det finns fler som jag – som gillar lättlagade, barnvänliga och snabba maträtter som smakar gott för både stor och liten. Samtidigt vill jag inspirera till att äta mer vego som inte behöver vara alls revolutionerande i matlagningen. Man byter bara ut någon ingrediens och smakupplevelsen kan bli hur lik icke-vegétariska rätter som helst! Personligen tycker jag att man inte kan få nog med mattips! Vem har inte någon gång suttit och försökt skriva veckans handlingslista och haft total idétorka på vad man ska äta under kommande dagar?

I år lades det till hemkunskap i Filippas ämnen i skolan. Något hon tycker är jätteroligt. Därför tar vi varje tillfälle så att hon får laga mat hemma. Idag lagade hon en enkel och snabblagad potatis- och purjolökssoppa. Den blev fantastiskt god. Så hädanefter blir det Filippa som får laga mat de gånger vi ska äta den soppan! 🙂 Här får du receptet!

Ingredienser

 • 5-6 medelstora mjöliga potatisar
 • 1 purjolök
 • vatten
 • 1 msk flytande eller 1 tärning grönsaksbuljong
 • Rapsolja
 • salt, svartpeppar

Tillbehör:

Servera gärna baguette eller annat bröd till soppan

Gör såhär

 1. Skala potatisen och skär i tärningar
 2. Skölj purjolöken och skär i skivor
 3. Häll lite rapsolja i en kastrull och stek purjolöken i ca 1-2 minuter
 4. Lägg i potatisen och häll på vatten så att det precis täcker potatisen
 5. Koka upp och sänk sedan till medelvärme
 6. Salta och peppra efter smak, lägg i grönsaksbuljongen
 7. Lägg på lock och låt soppan puttra i 20-30 minuter. Klart att serveras!

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Vegansk kebabrulle (sjukt god!)

Jag dyker rakt in - VEGANSK KEBABRULLE! Japp, du läste helt rätt. Erkänn det vattnas redan i munnen på dig? Förstår...

2 Kommentarer

 1. Birgitta

  Den soppan ska testas. Tack för receptet Filippa ❤️

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning