Välj en sida

Bli fri från negativitet genom att utföra fullmåneritualer

fullmåneritual, manifestera med fullmånen, så gör man en fullmåneritual, månologi, fullmånens magi, fullmåne, fullmånens kraft

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

november 29, 2020

Visste du att fullmånen och nymånen bär på kraftfull energi? När månen är full eller alldeles ny finns det stor potential att nyttja dess energi till sin fördel genom att utföra enkla ritualer. Nymånen kommer med ny energi som du kan nyttja för att manifestera det du drömmer om. Fullmånen bär med sig kraften av att frigöra energi. Vid fullmåne får du chansen att släppa taget om sådant som inte längre tjänar dig. Genom att du släpper taget om negativitet skapar du mer utrymme för positiv energi att flöda in i ditt liv.

Det är inte bara häxor, shamaner och medium som kan nyttja månens energi. Vem som helst har möjlighet att ta vara på dessa enkla men kraftfulla verktyg. I detta blogginlägg kommer du att få veta hur du enkelt utför en fullmåneritual. Den kan utföras ensam eller tillsammans med en vän. Ett varningens ord innan vi börjar – det är kraftfull energi vi arbetar med så var beredd och öppen för förändringar som kan komma att ske i ditt liv.

Så gör du en kraftfull fullmåneritual.

Bär du på negativa känslor? Eller känner du att det finns negativa mönster i ditt liv som du önskar att du kunde bli fri ifrån? Vi har alla upplevt negativitet på ett eller annat vis i våra liv. Ofta kan du frigöra dig ifrån den. Men lika ofta kan det kännas som att du hamnat i en loop där det negativa utspelar sig gång på gång i ditt liv. Ibland kanske du fylls av känslan att de negativa händelserna avlöser varandra och att det inte har något slut. Kanske börjar du undra om det är meningen att livet ska vara så?

Trots att händelser och känslor som känns ogynnsamma hör livet till så är det inte meningen att vi ska fastna i dålig energi. När något som känns dåligt drabbar dig kan du bearbeta känslorna på olika vis. Men när du inte lyckas bearbeta dem fastnar du lätt i negativa mönster skapade av känslor som till exempel bitterhet, svartsjuka och oro. Kanske går du runt och ältar något? Eller så har någon gjort dig så illa att du känner hat i ditt hjärta?

Så gör du en kraftfull fullmåneritual.

Ibland vet du kanske inte varför eller vad det egentligen är du bär på. Du upplever bara ogynnsamma tankar om dig själv, andra personer eller omvärlden. Tankar som tynger ner dig och stjäl din energi. Som tur är så är så finns det massor av sätt att frigöra negativ energi på. Så att du kan känna dig mer lustfylld och slippa bitterheten. Fullmåneritualer är ett effektivt sätt att släppa ifrån dig negativ energi så att du kan ge plats åt positiv energi i stället. Det enda som krävs av dig är att du avsätter lite tid en gång i månaden och har ett öppet sinne för förändringarna som kan komma att inträffa i ditt liv. Med hjälp av fullmåneritualer kan du äntligen bli fri från de negativa mönster som du inte längre vill ska styra ditt liv. Oavsett om det handlar om att bryta en dålig vana eller om du vill bli kvitt rädsla, osäkerhet eller ilska så är fullmåneritualer ett kraftfullt verktyg som du kommer att få lära dig att använda i detta blogginlägg.

Börja med att reflektera över ditt liv. Fundera över om det finns delar som du inte längre vill ha kvar. Delar som du känner dig klar med, som inte längre fyller en funktion. När man har fått sitt hjärta krossat till exempel kan de negativa känslorna fungera som drivkraft för att ta sig bort ifrån relationen. Men sedan behöver man göra sig fri ifrån dem så att man går vidare ordentligt i livet. Negativa känslor från en tidigare relation kan tas med in i nästa relation och skapa bekymmer. Osäkerhet från en tidigare relation där man blivit sårad kan göra sig påmind i olika situationer i en ny relation. Det kan vara händelser som triggar igång osäkerheten och tillslut kan den få eget liv. Den kan växa sig stark och förstöra något som har potential att bli väldigt vackert. Därför är det av stor vikt att du frigör dig från gammal, negativ energi.

Kanske dras du med dålig ekonomi eller med “otur”? Du kanske har hamnat i en svår situation som du inte vet hur du ska ta dig ur? Eller så har du delar hos dig själv som du önskar att du kunde förändra. Rädsla? Osäkerhet? Blyghet? Eller kanske kan du inte bli fri från en tung sorg? Vad det än må vara som du vill släppa ifrån dig så kan du få hjälp med det genom att utföra en fullmåneritual. Du behöver varken offra djur, läsa besvärjelser eller koka en dryck på spindlar. Det är i själva verket väldigt enkelt att utföra en fullmåneritual. 

Så gör du en kraftfull fullmåneritual.

Försök att inte vara dömande inför de delar av ditt liv som du önskar förändra. Försök att känna kärlek till din helhet, att känna dig fullkomlig. Hemligheten bakom att känna sig fullkomlig är att vara medveten om att utan ljuset finns inget mörker. Och vice versa. Att acceptera allt i den helhet som man är, med både “bra” och “sämre” sidor vilket alla människor har. Nästa steg kan vara att sluta titulera sidorna som ”bra” eller ”dåliga”. Att acceptera dem för vad de är. Just olika sidor. Ilska är till exempel bara dåligt om man nyttjar den i ett destruktivt beteende. Ilska kan även vara en fantastisk drivkraft. De “mörka” delarna brukar kallas vår skuggsida. Det är de sidor hos oss själva som vi inte riktigt vill kännas vid. Som vi kanske inte ens accepterar för oss själva att vi har. Vi kanske rent av skäms för en del sidor och gör vårt bästa för att dölja dem.

“Darkness can not drive out darkness; Only light can do that. Hate can not drive out hate; Only love can do that.” – Martin Luther King Jr.

För att frigöra utrymme åt den positiva energin behöver du göra dig av med negativ energi. Genom att utföra en förlåtelseceremoni blir du fri från negativ energi och genom att utföra en tacksamhetsceremoni fyller du på med ren och positiv energi. Det är i den energin du kan manifestera det du önskar. Därför ingår dessa två ceremonier i fullmåneritualen.

Så gör du en kraftfull fullmåneritual.

FÖRLÅTELSENS KRAFT

Visste du att om du går runt och är arg på en annan människa så är det dig som den negativa energin får fortsätta att leva inom? Du kan sända hur hämndlystna tankar du vill åt någon annans håll. Men det är du själv som drabbas värst av att du bär på hat, ilska, missmod eller svartsjuka inom dig. Genom förlåtelsecermenonin får du möjligheten att frigöra negativ energi som du bär på.

Det handlar inte alltid om att förlåta någon annan. Det kan lika väl handla om att förlåta dig själv. Det kan vara någon som sårat dig nyligen eller någon som behandlade dig illa för många år sedan. Oavsett vem du behöver förlåta kan det ibland kännas svårt. Att förlåta kräver mod och styrka. Det finns mycket man kan vara med om som kan kännas oförlåtligt. Kom ihåg att det inte handlar om den andra personen när du förlåter. Det handlar om dig. Att du ska kunna gå vidare. Men om du har en eller flera personer som du känner att det är omöjligt att förlåta kan du utföra förlåtelseceremonin med avsikten att du skulle vilja förlåta. Öppna upp för att förlåta. Att förlåta handlar inte på något vis om att det som du har drabbats av är okej. Men det ger dig chansen att släppa de negativa energierna kopplade till händelsen.

“Att hålla fast vid vrede är som att dricka gift och förvänta sig att den andre ska dö” – Buddha

Något jag brukar använda mig av när jag har svårt att förlåta någon är tanken att de som gjort mig illa är mina lärare i livet. Kanske har jag vunnit kunskap om mig själv genom hur någon annan har behandlat mig? Eller kanske lärde jag mig att sätta gränser och att respektera mig själv? Ofta finns det något positivt i varje negativ händelse. Det är även viktigt att minnas att alla människor gör så gott de kan med vad de har. Vad som är självklart för dig eller mig behöver inte vara självklart för en annan individ. Därför kan en gnutta förståelse ibland hjälpa dig att hitta styrkan att förlåta. Att tänka att personen som gjort dig illa faktiskt inte vetat bättre. Och att alla bär på ett bagage som på ett eller annat vis påverkar våra handlingar. Inte för att förminska felbehandlingen, utan som hjälp till dig att kunna släppa och gå vidare.

Du kommer nu att bli introducerad till en enkel ritual som kan förändra din verklighet om du väljer att implementera den i ditt liv. Den är lätt att utföra och mysfaktorn kan bli väldigt hög där du får en avkopplande stund för dig själv. Är du redo att ta ditt liv till nästa nivå? Är du redo att bli fri från dina inre demoner? Då är det dags att släppa negativa mönster och ge plats åt positiv energi som kan hjälpa dig att skapa det liv du drömmer om. Det är din tid nu!

Allt du behöver är

 • Papper att skriva på
 • En penna att skriva med
 • Något du vill släppa ifrån dig (en känsla, en situation etc.)
 • Eventuellt ett tänt ljus/tändstickor/tändare (valfritt)

TIPS – såhär gör jag

Här får du lite inspiration till hur du kan styra upp din fullmåneritual. Det finns inga rätt eller fel – det viktigaste är känslan och intentionen du har när du utför fullmåneritualen. Under mina månritualer sitter jag på min yogamatta i mitt sovrum där det är tyst och lugnt. Ritualerna utförs när barnen har gått och lagt sig så att jag vet att jag kan vara ostörd och fullt fokuserad på vad jag gör. De här ritualerna utför jag varje månad. En gång vid fullmånen och en gång vid nymånen. Genom ritualerna ges jag möjligheten att ha bra koll på min egen utveckling. Vart jag är påväg. Vilka processer jag går igenom. Ibland kan det kännas som att livet bara händer. Helt plötsligt har ett helt år flutit förbi utan att man stannat upp och reflekterat över vilka steg man tagit. Och framförallt om de stegen man tar leder en mot den destination man önskar. Men med månritualer kan får du möjligheten att följa upp och utvärdera din väg framåt i livet.

Innan du börjar – här får du mina bästa tips för en riktigt härlig fullmåneritual:

 • Släck lamporna och ha levande ljus tända, det blir stämningsfullt
 • Ha en kopp te eller ett glas vatten att dricka
 • Sätt på stämningsfull musik som får dig att känna dig lugn
 • Elda palo santo för att få bort negativ energi. Doften av det brända träet får mig alltid att slappna av lite extra
 • Sitt ner i skräddarställning, slut ögonen och fokusera på dina hjärtslag i några minuter. Denna korta meditation hjälper dig att komma i en behaglig stämning
 • Om du har möjlighet efter ritualen, sätt dig på balkongen eller gå ut på verandan och låt månens ljus stråla ner på dig. Tänk dig att du fyller dig själv med månens energi. Tänk tacksamma tankar för att du fått möjligheten att utföra denna ritual.
Så gör du en kraftfull fullmåneritual.

Såhär utför du fullmåneritualen och förlåtelseceremonin:

 • Ta några djupa andetag så att du känner dig lugn inombords
 • Tänk på en eller flera personer som gjort dig illa som du ännu inte har förlåtit (eller dig själv)
 • Skriv ner namn/namnen på ett papper och även vad den/de har gjort mot dig. Skriv så mycket du känner att du behöver skriva för att beskriva vad det är du behöver förlåta
 • Blunda och visualisera personen/personerna i tur och ordning. Se hur de ler emot dig, skapa en behaglig känsla mellan er. Säg högt eller tyst inom dig: “Jag förlåter dig”. Låt dem sedan sväva iväg i tanken, som att du släpper taget om dem
 • Skriv även ner känslor/situationer som du vill göra dig fri ifrån. Exempelvis ”Jag vill göra mig fri från osäkerhet” eller ”Jag vill göra mig fri från att vantrivas på jobbet”. Speicificera för att få fram det du vill bli kvitt
 • Bränn upp pappret med listan där du skrivit ner den/de personerna du vill förlåta (i diskhon eller någonstans där du inte sätter eld på hela huset.) Genom att bränna din förlåtelselista släpps energierna ut i etern för att omvandlas till kärlek
 • Om du inte vill eller har möjlighet att bränna pappret går det även bra att exempelvis riva sönder det och kasta bort det. Utför en handling som genererar en känsla hos dig att du gör dig fri från det som står på pappret

VIKTIGT TIPS PÅ VÄGEN

Som jag tidigare nämnt så är det väldigt kraftfull energi i månritualer och det kommer högst troligt att sätta igång processer i ditt liv. Viktigt att tänka på är att inte ösa på alla känslor eller händelser på en gång. Utan fokusera på att arbeta med ett område åt gången. Skulle du välja att vilja göra dig fri från stress i familjelivet samtidigt som du vill bli fri från din rädsla och bli kvitt ohälsosamma vanor så kan det lätt bli för mycket att hantera på en och samma gång. Därför rekommenderar jag starkt att börja med ett område åt gången. Tänk evolution snarare än revolution.

Så gör du en kraftfull fullmåneritual.

När du har utfört förlåtelseceremonin ska du fylla på ditt inre med tacksamhet. Att känna dig tacksam skapar positiv energi inom dig. Och som du säkert redan vet – positivitet föder positivitet. Så det vill vi ha så mycket som möjligt av.

Såhär utför du tacksamhetsceremonin:

 • Tänk på minst tre personer, platser, situationer eller saker som du verkligen känner tacksamhet för. Tänk på hur tacksam du känner dig och låt den känslan växa sig stark inom dig
 • Skriv en lista över dem/det du är tacksam för
 • Bränn listan när du skrivit klart den. Vid fullmåne vill du bara släppa taget om allting

Efter ritualen

 • Ha en ”måndagbok” där du skriver ner tankar eller minnen som kommer över dig. Det kan ibland lossna saker från vårt inre som vi behöver komma tillbaks till vid ett senare tillfälle
 • Skriv dagbok minst någon gång i veckan och följ med dig själv i din process i skapandet av ditt liv. Det ger dig tillfälle att skriva ner händelser som inträffar, milstolpar du nått osv. Att kunna gå tillbaks och minnas vart din resa startade de stunder i livet som du kanske känner dig vilse eller då det känns som att du står still. Då kan det vara bra att ha svart på vitt vart du befann dig för några månader sedan. Så att du kan ge sig själv en klapp på axeln i stället för att trycka ner sig själv!
Så gör du en kraftfull fullmåneritual.
Hur vet jag när det är fullmåne eller nymåne?

För att du ska kunna utföra månritualer behöver du veta när månen befinner sig i de olika faserna. Det finns flera olika sätt att hålla koll på detta. Ett enkelt sätt är att Googla ”fullmåne” så kommer det upp alternativ med månkalendrar. Här får du en länk till ett alternativ – klicka här för att komma dit.

Hur kan jag lära mig mer?

Det finns en uppsjö av information om månritualer och det kan bli hur flummigt som du vill att det ska bli. Men för dig som vill ha det på en ganska basic nivå så rekommenderar jag boken: Månologi – Lär dig använda månens magi av Yasmin Boland. Du hittar den till exempel här.moonology.com kan du hitta mer information och verktyg att nörda ner dig i. Följ gärna Moonomens på Instagram eller läs deras blogg här om du vill få djupare kunskap och förståelse för de olika stjärntecknen som påverkar årets olika fullmånar och nymånar.

Har du frågor eller funderingar kring fullmåneritualer är du varmt välkommen att ställa dem till mig. Jag finns på Instagram och Facebook. Du kan även skriva i kommentarsfältet så svarar jag så snart som möjligt.

Så gör du en kraftfull fullmåneritual.

Grattis till att du givit dig själv möjligheten att påverka ditt liv genom att du tagit dig tiden att läsa detta blogginlägg. Jag är glad och tacksam över att kunna dela dessa verktyg med dig. De har haft en oerhörd påverkan på mitt liv sedan 1,5 år tillbaks. Ingen blir gladare än jag om fler fick dessa nycklar till framgång. När du har börjat arbeta med månens energi får du gärna skriva och berätta hur det påverkar ditt liv! ❤

VIKTIGT!

När du väljer att släppa negativa känslor etc. kan det inträffa händelser i ditt liv som du upplever som prövningar. Dessa händelser syftar till att du ska kunna göra dig fri från de negativa mönster du bär på. Om du exempelvis bär på rädsla kan det mycket väl ske att du ställs inför situationer där du får utmana din rädsla. Var uppmärksam på dessa händelser och tecken som dyker upp i din vardag. Ett som är säkert är att om du vill utvecklas och bli den bästa versionen av dig själv så finns all världens möjlighet till det – allt du behöver göra är att be om det. Ha ett öppet sinne och följ med i det som sker. Att ha detta i bakhuvudet om du ställs inför en utmanande situation efter fullmåneritualen kan hjälpa dig att inte streta emot när utmaningar dyker upp. Kom ihåg att det som sker är för det bästa och ju mer du tillåter dig att följa med, desto enklare blir det. Utveckling är smärtsamt till en början, rörigt i mitten och helt fantastiskt i slutet!

Tack för att du läser min blogg och lycka till med fullmåneritualen! Vi hörs snart igen, ha det bäst! Kram Mary. ❤

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Nymåneritual i jungfruns tecken

Ikväll är det dags för en efterlängtad nymåneritual! Nymånen infaller i jungfruns tecken idag den 7 september och det...

2 Kommentarer

 1. Ronnie Bertilsson

  Tack 🙏❤️

  Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Att leva med våld i nära relationer. | marydavidsson.com - […] på denna länk för att komma till mitt inlägg om fullmåneritualer. Där kan du läsa om hur man utför…
 2. Så manifesterar du dina drömmar med nymåneritualer | marydavidsson.com - […] vill jag dela dem med mig av dem till dig så att du också kan skapa det liv du…
 3. Så gör du en fullmåneritual | marydavidsson.com - […] Spännande! Det här inlägget kommer att handla om just det – hur du kan skapa din egen fullmåneritual! För…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning