Välj en sida

Fantastiskt god Raw Brownie

Skrivet av Mary Davidsson

Att våga sätta ord på sånt som man inte alltid pratar om. Att utforska ämnen inom allt från andlig utveckling till hur man lagar den perfekta vegofärssåsen. Våga testa nytt. Våga utmanas. Utvecklas. Det är sån jag vill vara. Välkommen att följa med på min resa 🥰 ✨

november 28, 2020

Missa inte denna fantastiskt goda Brownie som är raw, vegansk, glutenfri och kan göras utan raffinerat socker! Jag lägger i vaniljsocker i min men önskar du en mer nyttig variant så följ ursprungsreceptet. Receptet kommer från början från Foodpharmacy men jag följer aldrig recept slaviskt utan lägger oftast till min egen touch. I detta fall skippade jag valnötterna och jag gör alltid dubbel sats av det översta lagret (det godaste på brownien).

Ingredienser:

Botten

 • 2 dl naturella cashewnötter
 • 1 dl kokosflingor
 • 10 dadlar
 • 1 dl kakaopulver
 • 2 msk kallpressad kokosolja, mjukrörd
 • 1/2 tsk vaniljsocker
 • 1 nypa havssalt

Toppen

 • 20 dadlar
 • 4 msk kakaopulver
 • 4 msk kokosolja, flytande
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 nypa havssalt
 • 2 tsk kakaopulver

Gör såhär

Klä en form med bakplåtspapper (ca 15×15 cm). Mixa cashewnötterna och kokosflingorna till ett fint mjöl i en mixer. Tillsätt: dadlar, kakaopulver, kokosolja, vanilj och salt och mixa allt tillsammans. Tryck ut massan i formen och låt den stå i frysen medan du förbereder toppingen. Mixa dadlar, kakaopulver, kokosolja, vanilj och salt till en slät smet. Ta ut botten ur frysen och bred toppingen ovanpå och pudra sedan över kakaopulvret. Plasta in och in i frysen igen i 1 timme (eller tills toppingen har stelnat). Skär upp i avlånga rutor. Sedan är det bara att äta och njuta!

DU KANSKE ÄVEN GILLAR DE HÄR INLÄGGEN…

Vegansk kebabrulle (sjukt god!)

Jag dyker rakt in - VEGANSK KEBABRULLE! Japp, du läste helt rätt. Erkänn det vattnas redan i munnen på dig? Förstår...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

LÄS DE MEST POPULÄRA INLÄGGEN
Så gör du en nymåneritual
Lär dig räkna med numerologi
7 sätt att sätta hälsosamma gränser
Så gör du en tarmsköljning